Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Vannlekkasjer i sentrum

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Vannlekkasjer i sentrum

19.10.2018

Storgata/Dovregata

Det oppstod en større vannlekkasje i området ved krysset Storgata/Dovregata i Sarpsborg sentrum onsdag ettermiddag 17. oktober. Mange beboere i området mistet derfor vannet. Lekkasjen ble i løpet av kvelden lokalisert og stengt, men mellom 150 og 170 innbyggere var da uten vann.

Vannet er endelig trygt å drikke og bruke som normalt igjen.

De som bor i det aktuelle området kan  la vannet renne skikkelig i 15 minutter før det brukes. Da er vi helt sikre på at nytt og friskt vann er skyllet gjennom systemet i boligene. 

Status torsdag morgen klokken 08.00:

Nytt vaktlag er i gang med reparasjonsarbeidet og skal blant annet montere nye ventiler og rørbiter. Avløpsrørene her var meget dårlige og vi har også måttet bytte noen av disse.

Status torsdag formiddag klokken 12.30:
  • Før vannet kan settes på til berørte abonnenter må hovedledningen klores og vannanalysene vise at vannet igjen er betryggende å drikke. Dette vil ta tid og vannet vil sannsynligvis ikke kunne beregnes å være tilbake i krana før fredag eller lørdag.
  • I mellomtiden kan berørte beboere benytte Sarpsborghallen til toalett og dusj i dame- og herregarderobe. Her vil det være døgnåpent med vakter. Det er også satt ut to mobile WC i Storgata som beboere kan benytte.
  • Vannklosettet hjemme kan brukes. Her kan man helle i vann hentet annet sted. Det vil også bli slik fremover at det til tider vil bli trykk på nettet. Sisternen på klosettet vil da fylle seg opp. Vann skal IKKE brukes til annet enn til klosettet før beskjed gis.
Status om hjemmetjenester torsdag klokken 13.20:

Hjemmetjenesten kartlagt at det har 37 brukere/pasienter i det aktuelle området. Hjemmetjenesten er behjelpelige med å bære inn vann fra vannposter til de innskrevne pasientene som trenger hjelp til det. I tillegg bistår vaktmester i Sanitetsblokka/Storgt 12/14. I blokkene hvor hjemmetjenesten fra før har mange pasienter, har de allerede sørget for å gi informasjon til beboere som ikke har bistand fra hjemmetjenesten.
Dersom det er pasienter i området som ikke forstår/husker at de ikke kan bruke vann før det er gitt klarsignal om det, sørger hjemmetjenesten for å «tape igjen» kraner/tape på lapp på kranen med informasjon om dette.

Erfaringsmessig er det også være noen som ikke har bistand fra hjemmetjenesten til vanlig som kan ha problemer med å hente vann fra vannstasjonene. Kommunen har folk ute som gir god informasjon om hvor man kan få bistand om nødvendig.

De som ikke kan hente vann selv, og ikke har andre som kan hjelpe seg, kan ta kontakt med hjemmetjenesten sone Sandesund og Alvim for å få hjelp til dette.
Telefon dag/kveld: 915 19 427
Natt (23.00-07.30): 982 59 390

Status torsdag kveld klokken 21.00:

Det er ordnet nattevakt i Sarpsborghallen. Beboere som har behov for å gå på do, dusje, og så videre, kan gjøre dette i herre- eller damegarderobe.

Vannet som finnes i kranene i nærheten av lekkasjeområdet skal IKKE brukes til annet enn å skylle i do. Det hjelper ikke å koke dette vannet og bruke det som drikkevann. Det er fordi nå kjører store mengder klor i vannet for å rense ledningene skikkelig. Beboerne vil få beskjed når vannet igjen er trygt å drikke og bruke til matlaging.

Status fredag formiddag klokken 11.30:

Vi venter på testresultater av drikkevannet som skal være klare rundt klokken 18.00 i dag. Hvis de er gode og anlegget kan friskmeldes, vil vi gi beboerne beskjed så raskt som mulig.

Viktig opplysning: Når drikkevannet godkjennes for normal bruk er det viktig at hver husstand skru på vannet inne og lar det renne i 15 minutter før det brukes som drikkevann/matlaging. Da er vi helt sikre på at vannrørene er skylt skikkelig gjennom med friskt og rent vann.

Status fredag ettermiddag klokken 14.35:

Vi kan ikke godkjenne vannet i dag. Det viser både prøver analysert ved Vannverket og ved ALS-lab. Det er for mange bakterier i vannet. Fra FHI og Mattilsynet er det gjort klart at det må foreligge 2 godkjente prøveserier før nettet som sådan kan godkjennes. Det vil si at alle fire prøveuttak må være ok to påfølgende ganger.

Ny prøveserie ble tatt ut ved 08-tiden i dag tidlig. Ny prøve serie blir tatt ut 18.00 i ettermiddag. Vannet vil ikke kunne godkjennes før tidligst klokken 14.00 lørdag. Vi tar ny prøve lørdag morgen. Slik får vi holde på med prøveuttak og analyse inntil vannet kan godkjennes hver 12. time.

Du vil finne vann i vannvogner utplassert i Storgata. Sarpsborghallen er åpen for toalettbesøk og dusj døgnet rundt. Her er en brosjyre du kan lese om hvordan du forholder deg til usikkert vann, og til hvilket bruk man må koke vannet.

Status lørdag ettermiddag klokken 14.00:

Vannet er endelig trygt å drikke og bruke som normalt igjen.

De som bor i det aktuelle området kan  la vannet renne skikkelig i 15 minutter før det brukes. Da er vi helt sikre på at nytt og friskt vann er skyllet gjennom systemet i boligene. 

Ettersom vannet nå er trygt å drikke igjen vil vi fjerne vannvognene og WC i Storgata, og tilbudet om toalett og dusj i Sarpsborghallen opphører.

Vikens gate

Fredag kveld er det oppstått en vannlekkasje i Vikens gate på Fritznerbakken. Vannvogn er kjørt ut. Lekkasjen er lokalisert nær fylkesveien ved sykehuskrysset. Forhåpentlig er lekkasjen reparert og vannet tilbake som normalt i løpet av lørdag.

Borregaardsbakken

Torsdag morgen var det lekkasje ved lyskrysset i Borregaardsbakken, i retning Olav Haraldssons gate. Lekkasjen gjorde at det ikke var mulig for tunge kjøretøy å passere i den retningen. Omskilting var på plass slik at tunge kjøretøy kunne kjøre rett frem i krysset. Personbiler kunne følge vanlig trafikkmønster i krysset.

Mannskapene feilsøkte og reparerte lekkasjen. Mesta skal stå for asfaltering av veien.