>Stort engasjement på demensmøte

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Stort engasjement på demensmøte

26.01.2017 av Maren Lunde

Onsdag kveld møtte det opp hele 85 personer i bystyresalen på folkemøte om demens.

 -Det var flott å se et så stort engasjement for hvordan vi kan skape en best mulig demensomsorg i framtida, sier helsesjef Øivind Werner Johansen. -Steinar Kjuus og Kai Robert Johansen fortalte sine historier om hvordan det er å være pårørende til personer med demens. Det gjorde sterkt inntrykk, fortsetter helsesjefen.

De fleste vil bli berørt

Både personer som er rammet av demens, pårørende, frivillige og personer som jobber med demens kom sammen for å lære mer om hvilket tilbud som finnes i Sarpsborg i dag, og gi sine innspill om hva vi trenger i framtida.

Over 300 000 personer er blant de nærmeste pårørende til personer med demens i Norge. I årene som kommer vil dette tallet bli langt større fordi enda flere vil rammes av demens.

En hjelpende hånd

Frivilligheten spiller en helt avgjørende rolle for å kunne gi demensrammede god omsorg i framtida. Frivillige kan gi en hjelpende hånd i hverdagen, for at den som har demens skal kunne fortsette et selvstendig liv så lenge som mulig.

Gode dager med gode opplevelser.

Aktiviteter i hverdagen og støtte til pårørende trengs både når den som har demens bor hjemme, i bofellesskap eller på institusjon. Frivillige fyller et viktig behov for sosialt samvær og aktivitet. Noen trenger også en verge eller støtte til pårørende.

Kan du være en ressurs for demensrammede? Ta gjerne kontakt med Kristin L Westberg i Sarpsborg kommune, telefon 69 10 84 84

I uke 9 starter Demensforeningen i Sarpsborg starter Pårørendeskole. Interesserte kan melde seg på til Steinar Kokkim