Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Studerer Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Studerer Sarpsborg

06.02.2019 av Maren Lunde

Denne uka har 30 landskapsarkitekt- og by- og regionplanleggingsstudenter fra Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (NMBU) kommet på besøk til Sarpsborg. Studentene skal bruke Sarpsborg som case dette semesteret.

- Det er spennende at fagmiljøet på NMBU vil se mer på Sarpsborg sine muligheter for byutvikling. Det er morsomt å fortelle både om utforringene og mulighetene som vi jobber med hver dag, sier Maria Skåren, som er teamleder for regulering i Sarpsborg kommune.

Studentene ble ønsket velkommen av ordføreren og fikk en innføring i kommunenes overordnete planer. Deretter har de vært på befaring i sentrum. De neste tre dagene skal studentene være i Sarpsborg tre dager for å gjøre registeringer og analyser.

I Sarpsborg skal byutviklingen både ivareta store kulturhistoriske verdier, samtidig som sentrum skal utvikles, og store vei- og jernbaneprosjekter skal gjennomføres. Dette gjør Sarpsborg interessant for studentene, som også retter blikket mot Fredrikstad og forholdet mellom de to byene.

Resten av våren vil studentene jobbe med ulike gruppeoppgaver, og dette skal resultere i semesteroppgaver som leveres i slutten av mai.

- Jeg håper at studentene vil komme tilbake og gjør en presentasjon av oppgavene sine her til våren. Å få innspill og et blikk utenfra kan gi oss verdifull hjelp med byutviklingsarbeidet, avslutter Skåren.