Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Tidligere juleferie for elevene i grunnskolen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Tidligere juleferie for elevene i grunnskolen

15.12.2021

Siste skoledag før jul blir fredag 17. desember. Det har kommunens kriseledelse bestemt.

Dermed blir skoleferien to dager lenger enn det som var planlagt.

- Vi landet på dette etter en helhetsvurdering av situasjonen i skolene, der blant annet bemanningsutfordringer spiller inn, opplyser Erik Bråthen, direktør for oppvekst.

- Lærerne vil benytte en av dagene neste uke for å planlegge videre gult nivå i 2022. Mens elevene vil få igjen den andre dagen med undervisning på et senere tidspunkt neste halvår.

Les også: Økt tiltaksnivå i barnehager og skoler

SFO - redusert åpningstid og pris

Det innføres nasjonalt gult nivå i barnehager og grunnskoler fra torsdag 16. desember. Dette medfører at åpningstiden i SFO må reduseres.

Ny åpningstid i SFO fra fredag 17. desember er 08.30-15.30.

Det vil bli fratrekk på faktura i 2022 som følge av den reduserte åpningstiden.

Sårbare barn kan fortsatt benytte normal åpningstid i SFO. Det samme gjelder barn med foresatte i samfunnskritiske/virksomhetskritiske stillinger.

Barnehagene - redusert åpningstid og pris

Kommunen informerte i går om at gult nivå fører til redusert åpningstid i de kommunale barnehagene. Dette gjelder også flere av de private barnehagene. Ny åpningstid er 08.30-15.30.

Les mer her: Økt tiltaksnivå i barnehager og skoler

- Det jobbes nå med ordninger for redusert pris, og det kommer mer informasjon om dette om ikke lenge, opplyser Elisabeth Grønberg Langvik, assisterende direktør på oppvekst.

Sarpsfossen skole

Gult nivå medfører at også Sarpsfossen skole har siste skoledag fredag 17. desember, samt at SFO får redusert åpningstid.

Ny åpningstid på SFO på Sarpsfossen er 07.30-15.30.

Alvorlige tiltak

- Det er alvorlige tiltak vi nå innfører, spesielt når vi må redusere omfanget av våre tjenester i barnehage og SFO. Det er imidlertid helt nødvendig for å opprettholde vår drift, og vi håper som de fleste andre i samfunnet, at vi snart kan være tilbake til mer normale dager, sier direktør for oppvekst, Erik Bråthen.

- Vi gjør da også noen nødvendige tiltak i uke 51 som gir våre elever en tidligere juleferie. Men det arbeidet vi da gjør med forberedelser, vil komme våre barn og elever til gode i neste halvår.