>Til topps i skrivekonkurransen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Til topps i skrivekonkurransen

Publisert: 08.11.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Hva er felles for hemmelig halloween, krokodilletante og et monster? Jo, alle var vinnertitler i årets skrivekonkurranse for 7. klassingene. Gratulerer til Mathea Nicolaysen Hammern, Jessica Ranheim Pedersen og Trillian Karlstad Ryan som gikk til topps.

Mathea Nicolaysen Hammern vinner av skrivekonkurransen- Oi!  Jeg ble veldig overrasket, og jeg hadde ikke forestilt meg at jeg skulle vinne, sier Mathea Nicolaysen Hammern i klasse 7D ved Kurland barneskole. Hun ble hovedvinneren i årets skrivekonkurranse blant 7. klassingene i Sarpsborg, og juryen mener hun har levert en helstøpt historie.

 - Historien "Ulovlig Halloween" handler om to jenter som er veldig glad i Halloween og planlegger kostymer. Dagen før Halloween forteller læreren på skolen at Halloween er avlyst fordi de bor i en veldig kjedelig by hvor alle bruker kjedelige farger og det er masse regler. Rådhuset som bestemmer er veldig strenge, og har avlyst fordi de tenker Halloween er bare bråk og styr, forteller vinneren.

I juryens begrunnelsen står blant annet følgende:

Handlingen er på samme tid gjenkjennelig og fantasifull. Den har tydelige spor av Roald Dahls fantastiske univers, men hovedsporet i historien er også noe som alle barn og voksne vil kunne kjenne seg igjen i. Fortellingen har en klassisk konflikt mellom unge som vil ha det gøy, og voksne som synes de unge går for langt.

I over 10 år har Litteraturuka i samarbeid med ORD-dagene invitert kommunens 7.klassinger til skrivekonkurranse. Skrivekonkurransen inspireres av og bygger på forfatteren Roald Dahl sin tilhørighet til Sarpsborg, hans forfatterskap og liv.

- Jeg ble veldig fornøyd med premien, og har alltid hatt lyst til å dra på tur med hele klassen. Nå gleder jeg meg veldig, sier Mathea som får med seg hele klassen til Oslo for å se musikalen Matilda basert på Roald Dahls bok. De får også omvisning i Folketeateret og tilgang backstage.

 Vinnerklasse skrivekonkurransen 2022

Fra v. Mathea Nicolaysen Hammern vant 1. plass og Trillian Karlstad Ryan 3. plass i årets skrivekonkurranse. Nå kan klasse 7D ved Kurland barneskole dra på Oslotur. 

Rekordmange deltakere

Tidligere i høst var 540 elever fra 7.klasse samlet på Sarpsborg scene til en kick start for skrivekonkurransen. Der var det forfattertreff med Irmelin Persdatter Gustavsen som har skrevet Hulda Humlevik og folka som forsvant, og underholdning ved elever fra Villekulla som fremførte Matilda-medley.

- Vi har hatt rekordmange deltakere i år, det kom inn 318 historier, sier Thomas Winther fra ORD-dagene. Det gjorde jobben til juryen ekstra vanskelig.

-Nivået var veldig høyt blant flere elever, men vinnerne utmerket seg, sier Winther.

En rar tante

Jessica Ranheim Pedersen tok 2.plass i skrivekonkurransenÅrets 2. plass var det Jessica Ranheim Pedersen på Hafslundsøy barneskole som stakk av med.

- Jeg har alltid vært glad i å skrive, og vil bli skuespiller eller forfatter når jeg blir stor, røper Jessica. Tittelen "Krokodilletante" fanget oppmerksomheten til juryen, som også gir ros for gjennomgående godt språk hele veien, gode personbeskrivelser, og fin bruk av virkemidler.

- Teksten handler om en jente som finner ut at hun har en rar, irriterende og slem grandtante, forklarer eleven fra Hafslundsøy fornøyd.

Flest fra Kurland

Nesten alle barneskolene i Sarpsborg har deltatt i år. Blant årets mange innsendte bidrag var det ekstra mange fra Kurland barneskole.

-Hele 67 innsendte historier kom derfra, så de var absolutt best representert, sier Thomas Winther. Fra Sandesundsveien skole kom det inn 54 bidrag, og både Hornnes og Hafslundsøy barneskole sendte inn 37 historier. Ekstra overraskende var det likevel at to av de tre historiene som gikk til topps, var skrevet av to elever i 7D på Kurland.

Trillian Karlstad Ryan gjorde det nemlig også superbra, med sin historie "Monster" som endte på en solid 3.plass.

Trillian Karlstad Ryan tok 3.plass i skrivekonkurransen-Jeg gjør veldig mange ting som involverer at jeg må skrive, sier Trillian som likevel ble overrasket over premien. Hun ba venner om hjelp til ideer før historien skulle skrives.

-Det ble en historie om to jenter som ser et monster, men så tror ikke foreldrene på dem. Så da blir det litt kaos, forklarer Karlstad Ryan.

Litt av juryens begrunnelse: Historien flyter fint, og spenningsoppbygningen er jevnt stigende. Spenningen lurer liksom like under overflaten, og tar seg opp igjennom historien, som også byr på en liten dose situasjonskomikk.

Gratulerer til vinnerne, og takk til alle som har bidratt i årets konkurranse! En stor takk også til juryens innsats.

Se også mer om hederlig omtale og resultatene i årets skrivekonkurranse her