Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>- Alle skal føle seg trygge i sitt eget hjem

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


- Alle skal føle seg trygge i sitt eget hjem

30.11.2018

Trygghetsuka ble markert med blant annet en sterk utstilling og foredrag om vold i nære relasjoner.

Trygghetsuka - mot vold i nære relasjoner ble markert denne uka. Dette for å sette søkelyset på et så viktig tema som vold i nære relasjoner.

- Vi vet at det er mange som ikke kontakter hjelpeapparatet og det er viktig å få dette fram. Ingen skal bli utsatt for vold i nære relasjoner og alle skal være trygge i sitt eget hjem, sier Birgith Amundsen Gellein.
Hun er leder ved Krisesenteret i Sarpsborg. Trygghetsuka er i regi av Nettverket «Samlet mot vold i nære relasjoner» og Krisesenteret.

Er du bekymret for barn/unge? Få råd her.

Sterk utstilling

"Hvis klær kunne fortelle" var navnet på utstillingen som var satt opp i forbindelse med Trygghetsuka. Her var det klær og ting som hadde tilhørt barn som har vært utsatt for vold, omsorgssvikt og overgrep. En sterk utstilling med et viktig tema.

Utstillingen var åpen for alle tirsdag, mens de andre dagene var for noen skoleelever, seminardeltagere og de som var på fagdag.

Foredrag

I tillegg til utstilling var det også foredrag. Her ble det blant annet fortalt om menn som voldsutsatt og kvinner som voldsutøvere og om barn som volds- og overgrepsutsatt. Viktige bidragsytere var Stein Knudsen fra Familievernkontoret, Ole Nordfjell fra Reform – ressurssenter for menn, Øivind Ascheim initiativtaker til utstillingen «Hvis klær kunne fortelle» og Sarpsborgs barneverntjeneste.

I tillegg til det var noen skoleklasser invitert til utstilling og foredrag. Nær 300 8. klassinger fikk også se Hakan Pandu fra gruppa «Tonna Brix» på scenen. Gruppa har turnert landet rundt med kampanjen «Vendepunktet» og budskap om å bryte tausheten rundt tabuer om å vokse opp med vold i nære relasjoner.

- Jeg håper at markeringen i Trygghetsuka fører til mer åpenhet om vold og overgrep og bedre samhandling mellom tjenester. Vold i nære relasjoner er kriminalitet, et folkehelseproblem og stort samfunnsutfordring. Skal vi kunne forebygge og bekjempe vold i nære relasjoner, må vi se utfordringen i et livsløps- og generasjonsperspektiv, sier lederen av Krisesenteret.

Handlingsprogram mot vold i nære relasjoner

Et handlingsprogram mot vold i nære relasjoner ble vedtatt av politikerne før sommeren. Les hele planen her.

Etter den ble vedtatt, har kommunen også laget en egen nettside for å beskrive hvem du skal kontakte og mer om temaet.