KLARE FOR TV-AKSJON: Kommunekomiteen i Sarpsborg består av leder Linda Engsmyr, næringslivsansvarlig Bente Kjenstad Jæger, medlem Katrine Kjæreng Kolstad, gjennomføringsansvarlig Helene Lengfelder og skoleansvarlig Marianne Tysvær Løkkevik. Nancy Githmark var ikke til stede da bildet ble tatt.

Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grenser

Søndag 23. oktober er det TV-aksjon. Innsamlingen er allerede i gang. Pengene som samles inn, går til livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Slik kan du gi

Digitale bøsser, Vipps, SMS eller konto:
  • Gi på digitale bøsser. Bøssene er åpne for bidrag fra 7. oktober til og med 7. november. Her ser du oversikt over Sarpsborg-bøssene som er opprettet så langt.

  • Vipps til 2133. Alt som vippses kommer med på oversikten over det som samles inn i Sarpsborg.

  • Send SMS med kodeord TVA til 2133 (300 kroner)

  • Sett inn på innsamlingskonto: 8380 08 09005

Se flere givermuligheter her.


Tusen takk for ditt bidrag!

Bli bøssebærer 

Slik oppretter du en digital bøsse:

I Sarpsborg trenger vi bare digitale bøssebærere. 

Opprett din digitale bøsse her.  


Trenger du hjelp til å opprette bøsse eller lurer på noe? Ta kontakt med den lokale aksjonskomiteen på tvaksjon@sarpsborg.com, eller ring servicetorget på 69 10 80 00.

Fra 8. oktober åpnes bøssene for bidrag, og da kan du begynne å samle inn penger. 

- Du får en personlig lenke til din bøsse som du kan dele med venner, kjente og i sosiale medier. Og du kan hele tiden følge med på hvor mye penger som kommer inn, forteller Helene Lengfelder, gjennomføringsansvarlig i Sarpsborg kommune.

- Det er superenkelt å lage en bøsse og å samle inn på den, legger hun til.

Sammen redder vi liv

Om årets TV-aksjon og aksjonsdagen 23. oktober:

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet. Men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge.

TV-aksjonen 2022 og Leger Uten Grenser skal gi medisinsk behandling til dem som trenger det mest. Les mer om TV-aksjonen her.

Digital bøsseaksjon

Derfor velger Sarpsborg en digital aksjon:

De siste årene har vi gått over til digital bøsseaksjon i Sarpsborg - uten de tradisjonelle dør-til-dør-rundene. Dette betyr altså at ingen vil få besøk av bøssebærere i forbindelse med TV-aksjonen.

- Det startet med korona. Men dette har vist seg å fungere strålende, og responsen har vært god. For mange er det enklere å støtte TV-aksjonen via digitale bøsser, siden færre har tilgjengelige kontanter hjemme nå, sier Linda Engsmyr, leder av kommunekomiteen.

Hun oppfordrer nå både privatpersoner, næringsliv, skoleklasser, barnehager, lag og foreninger til å bli digitale bøssebærere og til å engasjere seg.

- Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærerne. Vi opplevde stor kreativitet fra mange som deltok i fjor, og håper enda flere sarpinger vil være med denne gang. Mulighetene ved digitale bøsser og aksjon er mange, sier Engsmyr.

Skoler, barnehager, foreninger og næringsliv

Se hvordan du kan bidra her:

I tillegg til å samle inn penger på en digital bøsse, er det også mulig å gjennomføre ulike innsamlingsaktiviteter - som barnehageløp, skoleløp eller å kombinere et idrettsarrangement med å samle inn penger.

- Vi er så stolte av skolene, barnehagene og alle andre som bidrar. I år håper kommunekomiteen at enda flere vil engasjere seg. For barn og unge er det uendelig mange muligheter å gjøre dette på, sier Engsmyr.

- Jeg oppfordrer næringslivet i Sarpsborg til å til å støtte årets TV-aksjon! Her er det mange muligheter for å engasjere deg og din bedrift og ansatte, sier Bente Kjenstad Jæger fra iSarpsborg.

Se hvordan du kan engasjere deg og gi bidrag.

Kommunekomiteen

Her er den lokale kommunekomiteen for TV-aksjonen:
  • Linda Engsmyr - leder, tlf. 400 11 488
  • Helene Lengfelder - gjennomføringsansvarlig, tlf. 454 71 259
  • Bente Kjenstad Jæger - næringslivsansvarlig
  • Marianne Tysvær Løkkevik - skoleansvarlig 
  • Katrine Kjæreng Kolstad - medlem
  • Nancy Githmark - vara og medlem