>Vann i fontenen i Kulås

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Vann i fontenen i Kulås

Publisert: 08.05.2024 Av: Ole Christian Foss

Fontenen i Kulåsparken er endelig i gang igjen, etter oppgradering av anlegget. Fremdeles gjenstår noen småjusteringer.

Arbeidet med reparasjonen og oppgraderingen av fontenen har gått raskere enn tenkt, og nå er det igjen vannstråler i fontenen som ligger like ved lekeplassen i Kulåsparken.

Opprinnelig var oppstart av fontenen tenkt 1. juni, men kommunen har allerede hatt anledning til å teste anlegget forsiktig. Vi ser at høyden og styrken på de ulike strålene fremdeles varierer noe, og det vil derfor bli gjort noen finjusteringer før den er helt som den skal være.

Fontenen starter automatisk hver morgen, og slås av klokken 22 på kvelden.

I forbindelse med at fontenen endelig er i drift igjen ber vi innbyggere passe på at det ikke stikkes kvister/pinner og andre ting ned i dysene hvor vannstrålene kommer fra. Slike ting kan dessverre bidra til å skape nye skader på fontenen.

Fontenen i Kulåsparken ble ferdigstilt våren 2016, til Sarpsborgs 1000- årsjubileum. Skulpturen «Familien» er del av fontenen. Bronsegruppen sto opprinnelig i en fontene foran tidligere Sagahuset på torget. Den var en gave fra byggherren Brage-Fram. Figurene er laget av Nicolai Schiøll (1901–1984). Skulpturen ble avduket i 1972.