>Varsler mye snø i Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Varsler mye snø i Sarpsborg

Publisert: 16.01.2024

Det er sendt ut oransje farevarsel og meldt om store mengder med snø og vind over Sarpsborg tirsdag kveld og natt til onsdag. Vi ber om forståelse for at det ikke vil være perfekte kjøreforhold overalt. Vi er dessuten avhengig av din hjelp for å få brøytet best mulig.

Kommunens egne brøytemannskaper har ansvaret for de kommunale veiene i sentrum, mens våre innleide entreprenører sørger for fremkommeligheten på de øvrige kommunale vinterveiene.
Mannskapene er klare for å starte salting og brøyting tirsdag kveld. Brøytearbeidet starter normalt ved en snømengde på 8 centimeter, og det er de kommunale hovedveiene med mest trafikk som prioriteres først. Deretter brøyter vi de mindre trafikkerte veiene, og gang- og sykkelveier. Totalt rydder vi over 322 kilometer med kommunale veier. Det er krevende arbeid.
Om varselet og prognosene til meteorologene slår til, slik at det snør voldsomt og blåser samtidig som vi brøyter, vil det naturlig nok ikke være optimale føreforhold.

Jobb hjemmefra om du kan

Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for Sarpsborg både tirsdag og onsdag, og innbyggere som har anledning til å jobbe hjemmefra oppfordres til å la bilen stå og gjøre dette.

Det er viktig at de som virkelig trenger å bruke veiene våre får bruke de.

Unngå å parkere i gata

For at snøryddingen skal gå smidigst mulig er vi avhengig av hjelp fra innbyggerne. Vi settes stor pris på om kjøretøy parkeres slik at de ikke er til hinder for brøytebilene. Der det er mulig å parkere på egen gårdsplass eller andre parkeringsplasser, ber vi om at dette blir gjort, framfor å parkere i gata. På denne måten slipper brøytebilen å kjøre sikksakk, du slipper brøytekant ved bilen, og veiene våre blir vesentlig bedre brøytet.

Huseiers ansvar

Husk også at du som hus- og gårdeier har et ansvar for framkommeligheten om vinteren. Fortau utenfor egen eiendom skal ryddes for snø og strøs ved behov.

Vi vil alltid prøve å unngå å brøyte snø inn på private eiendommer, men vi må prioritere trafikksikkerhet og framkommelighet. Det er dessverre ikke alltid mulig å unngå å legge igjen en brøytekant ved innkjørsler til eiendommer, og innbyggere må her selv rydde unna snøen.

Vi ber dere dessuten om å rydde vekk snø foran avfallsdunkene og sette dunkene med håndtaket ut mot veien, slik at renovatørene våre får gjort jobben sin effektivt og godt.
Takk for hjelpen!

Er det dårlig brøytet?

Før du etterlyser brøyting, husk at vi jobber i en prioritert rekkefølge. Gi mannskapene våre tid nok til å rekke over alt. Vi brøyter hovedveiene før vi tar de mindre trafikkerte veiene. Arbeidet kan ta mange timer. I forbindelse med de varslede snømengdene tirsdag og onsdag ber vi om at det ikke etterlyses brøyting før tidligst torsdag.

Manglende eller dårlig brøyting kan meldes via Feilmeldingen. Henvendelser håndteres aldri mens brøyterunder pågår.

Det er heller ikke alle veier som brøytes av kommunen. Mens vi brøyter våre kommunale veier, bør innbyggere også vite at:

  • Fylkeskommunen har ansvar for å brøyte, salte og strø på fylkesveier.
  • Statens vegvesen har ansvaret for europa- og riksveier.
  • Melding om forhold på de ikke-kommunale veiene gir du til Vegtrafikksentralen på tlf. 175.

www.sarpsborg.com/vinterveier finner du et kart hvor du kan se hvem som har ansvaret.

Glatt?

Kommunen har plassert ut rundt 280 sandkasser med strøsand ved bakker hvor det kan bli glatt og vanskelig å kjøre. Innbyggere kan fritt strø sand i den aktuelle bakken hvor disse kassene står.
Er det behov for strøsand til privat bruk kan dette hentes fra en sandhaug utenfor Kommunalteknikk i Torsbekkveien 10. Det er tillatt å fylle ei bøtte eller to.