Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Fikk du ikke med deg Oppvekstkonferansen? Se den her!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Fikk du ikke med deg Oppvekstkonferansen? Se den her!

20.04.2021

Oppvekstkonferansen 2021 ble sendt direkte fra Sarpsborg scene torsdag 6. mai. Du kan se konferansen i opptak ved å klikke i bildet over.

Peder Kjøs er hovedgjest

I fjor ble Sarpsborgs første oppvekstkonferanse arrangert. Den gang med psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery.

I år er det psykolog Peder Kjøs som er hovedgjesten.

Han er blant annet kjent fra TV-dokumentarene «Jeg mot meg», podkasten «Hos Peder» og som fast skribent i VG. I tillegg er han sarping.

Heldigital 

- Dette blir altså andre gang vi arrangerer Oppvekstkonferansen - så nå er dette en tradisjon. Men vi hadde aldri trodd at vi måtte ha heldigital konferanse to år på rad, sier oppvekstdirektør Erik Bråthen.

- Koronapandemien har satt en effektiv stopper for en konferanse med fysisk oppmøte. Men fordelen med en digital konferanse er at vi kan nå ut til mange flere, legger han til.

Program

Temaet for årets konferanse er motstandskraft og mestring: Å møte motstand er en naturlig del av livet. Men hva skal til for at barn og unge blir trygge og robuste, slik at de mestrer små og store utfordringer?

Dette og andre spennende spørsmål vil bli belyst fra scenen, blant annet i samtale mellom hovedgjesten Peder Kjøs og oppvekstdirektør Erik Bråthen.

På scenen møter vi også utvalgsleder for kultur og oppvekst Therese Thorbjørnsen (Ap), leder for kommunalt foreldreutvalg Kristine Oshaug Andersen og leder for ungdomsrådet, Sarah Isabel Ozer. Det vil også bli innslag fra kulturskolen.

En konferanse for alle

- Vi har allerede sett at det er stor interesse for konferansen, og det er vi veldig glade for, sier Therese Thorbjørnsen, leder av utvalg for kultur og oppvekst.

- Dette må du få med deg om du er forelder, om du jobber med barn og unge, om du er ungdom selv - eller om du synes temaet er interessant, oppfordrer hun.

- Vi ønsker å være proaktive og åpne om hvordan vi jobber med oppvekst og utdanning i kommunen, og vi har høye ambisjoner for tiden framover. I tillegg mener vi det er viktig med bred involvering, og alle er hjertelig velkommen til følge konferansen digitalt, understreker Erik Bråthen.