>Vi ga over 745.000 kroner

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Vi ga over 745.000 kroner

22.10.2017 av Ole Christian Foss

Sarpingene bidro med over 745.000 kroner til TV-aksjonen NRK 2017.

Det er klart etter at opptellingen er ferdig i DNBs lokaler i Sarpsborg sentrum.
– Det har vært rundt 500 frivillige i sving denne søndagen, når vi teller både bøssebærere, rodeledere og tellekorps. Vi vil rette en stor takk til alle som har bidratt til å gjøre TV-aksjonen så bra som den ble, sier Helene E. Lengfelder og Lisbeth Nesteng i kommunekomiteen.

Beregnet

De opplyser at det er telt opp 745.635 kroner fra bøssene. Dette beløpet kan bli noe justert i ettertid, da mynt ikke telles i banken. Den er ikke opptalt slik sedler er, men beregnet.
– Det er videre viktig å understreke at det i dette beløpet ikke er tatt med bidrag gitt på telefon, direkte på konto, eller via Vipps. Dette kommer i ettertid, opplyser kommunekomiteen.

Det er mulig å følge beløpene også på https://giverstafett.no/Ostfold

UNICEF

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. «Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill, og årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter», heter det på TV-aksjonens nettside blimed.no.
TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.