Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Vi har gitt over 2,1 millioner kroner!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Vi har gitt over 2,1 millioner kroner!

21.10.2018 av Ole Christian Foss

Sarpingene bidro med over 988.000 kroner i bøssene til TV-aksjonen NRK 2018. Totalt har vi gitt over 2,1 millioner kroner.

Det er klart etter at opptellingen er ferdig i DNBs lokaler i Sarpsborg sentrum. 

–Vi vil rette en stor takk til alle som har bidratt til å gjøre TV-aksjonen så bra som den ble. Denne søndagen har det vært så mange som 500 frivillige i sving, når vi teller både bøssebærere, rodeledere og tellekorps, og vi har trengt hver eneste en, sier Helene E. Lengfelder og Lisbeth Nesteng i kommunekomiteen.

Beregnet

De opplyser at det er telt opp 988.536 kroner fra bøssene, som har vært med på ulike ruter og fra dør til dør i Sarpsborg denne søndagen.
Beløpet kan bli noe justert i ettertid, da mynt ikke telles i banken. De er ikke opptalt slik som sedlene er, men beregnet. Beløpet inkluderer også penger gitt via Vipps frem til klokken 18:00 søndag. 

Hva totalen stanser på i år kan du følge på https://giverstafett.no/ostfold/sarpsborg

Vi har allerede passert 2,1 millioner kroner totalt, og verdt å nevne er at næringslivet i Sarpsborg bidro med 266.517 kroner og skoler/barnehager med 101.438 kroner.
Totalen vil kunne stige noe utover etterhvert som flere bidrag kommer inn og mynt (med mer) telles.  

Kirkens Bymisjon

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

blimed.no heter det at «Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor.
Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.
Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer».

– Dette er en TV-aksjon som vil ha betydning for barn- og unge i kommunen vår. Vi vil bruke pengene vi får inn til å skape en møteplass og sosial arena nede tilknyttet utlånssentralen av sports og fritidsutstyr; Skattkammeret. Den skal etableres ved Sarpsborg stadion, hvor barn og unge skal få komme for å være sammen, finne noen å prate med, ja - noen som lytter, sier Anita Meldalen som er leder ved Kirkens Bymisjon i Sarpsborg.