Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Ønsker mer samarbeid om digitalisering i kommunene

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ønsker mer samarbeid om digitalisering i kommunene

11.06.2019

Samarbeid var ordet som stadig kom opp, da kommunene i den nye Viken-regionen for første gang var samlet.

Temaet for Vikenkonferansen var digitale muligheter og verdien av å samarbeide, og over hundre deltakere fra mer enn 30 kommuner deltok. I tillegg til kommunene var også fylkesmannsembetene, fylkeskommunene, regionråd og KS.

Konferansen var lagt opp med en variasjon mellom foredrag om digitalisering av det offentlige, og aktive diskusjoner mellom deltakerne om veien videre for kommunene.

Foredrag om digital framtid

Det ble blant annet foredrag om digital framtid, om omstilling og utvikling i offentlig sektor og hvordan bli sterke sammen. Noen av foredragsholderne på konferansen var statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet, Aase Marthe Horrigmo, direktør Kjetil Århus fra Bergen kommune, teckprofil og etterspurt foredragsholder Silvija Seres, og ikke minst tidligere arbeids- og administrasjonsminister Viktor Norman.

- Må bygge en offensiv samarbeidskultur

Sarpsborg kommune var teknisk ansvarlig for konferansen, og ble ledet av direktør Ole Gabrielsen, som leder et nyopprettet kommuneområde for teknologi og endring.

- Det er viktig at kommunene møtes og får snakket om det store løftet som vi nå skal ta. En kommune kan ikke ta denne jobben alene. Sammen med andre kommuner, for eksempel i Viken-regionen, nøkkelpartnere og staten skal vi klare å møte framtidens krav og forventninger. Vi må bygge en offensiv samarbeidskultur, sa Gabrielsen før konferansen.

Vikenkonferansen markerte startskuddet for en ettårig prosjektperiode, som skal ledes av Bærum kommune, og hvor målet er å finne frem til områder der Viken-kommunene kan og vil samarbeide om digitalisering. Bærum vil også stå som arrangør av neste års Vikenkonferanse.

Les mer om konferansen og se presentasjonene her.