Start Kari chatbot Spør meg

>Leilighetene frigis kl 18.00

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Leilighetene frigis kl 18.00

28.05.2018

Viktig informasjon til alle som er berørt av brannen i Sarpsborg sentrum natt til mandag 28. mai:

Siste: Leilighetene frigis

Status kl 17.30: Politiet frigir alle leilighetene fra kl. 18.00 i kveld. Det vil da være mulig for alle beboere å komme inn i sine leiligheter og selv vurdere om de vil tilbringe natten der. Det vil pågå etterslukking på branntomta utover kvelden. Politiet og  brannvesenet vil holde oppsyn med brannstedet gjennom natta. De oppsatte politisperringene må respekteres. Beboerne må derfor benytte inngangen fra Glengsgata. Beboere som har spørsmål kan ta kontakt med politiet på stedet. Politiet opplyser for øvrig om at de dørene som ble brutt opp under evakueringen er sikret.

Fortsatt evakuering

På et møte for de evakuerte beboerne kl 14.30 mandag, fortalte politiet at ingen av leilighetene foreløpig er klare for innflytting. Brannvesenet sier at det fortsatt ryker mye fra brannruinene og at det er for mye røyk i området og inne i bygningene. Det er derfor ikke mulig å si når evakueringen kan oppheves.

Kontakt eget forsikringsselskap

Beboere oppfordres på det sterkeste til straks å ta kontakt med forsikringsselskapet for egen innboforsikring. For beboerne i Glengshølen borettslag og sameie har sameiets eget forsikringsselskap ansvar for første overnatting ved en evakuering. Videre husvære - det vil si fra natt til tirsdag og eventuelt videre, må håndteres gjennom den enkeltes innboforsikring. For de av beboerne som eventuelt ikke har innboforsikring, vil NAV kunne bistå.

Politiet opplyser at de vil frigi leilighetene så snart som mulig, men at det er for tidlig å si om det kan skje i kveld eller ikke. Alle må derfor planlegge for annen overnatting også kommende natt.

Det kan også være slik at noen leiligheter er sterkere berørt enn andre, og at ikke alle frigis samtidig.

Fortløpende informasjon om når leilighetene frigis, kommer her på kommunens nettsider og på våre Facebook-sider.

Glenghuset samlingssted for berørte

Kommunen etablerte mandag et samlingssted for alle berørte på Glenghuset i Dronningens gate 34. Her var det folk fra kommunen og politiet som ga nødvendig bistand og fortløpende informasjon. Mat og drikke var tilgjengelig gjennom dagen. 

Kl 16.30 serverer kommunen middag i Glenghuset til de berørte beboerne. Glenghuset holder åpent til kl 17.30 mandag.

Merk:

  • Vi oppfordrer alle berørte til å følge med her på kommunens nettsider og vår Facebook-side. Dette vil være kommunens offisielle kanaler for viktig informasjon.
     
  • Alle berørte beboere oppfordres til å ta kontakt med eget forsikringsselskap så snart som mulig.

  • Dersom du ikke har innboforsikring, ta kontakt med NAV på tlf. 932 99 873 (telefonen er bemannet fram til kl. 20.00 mandag kveld).

Lukk dører og vinduer

Oppdatert kl. 15.30: Det drives fortsatt etterslukking på branntomten nær jernbanestasjonen i Sarpsborg sentrum, og det er fortsatt mye røyk i området.

Sentrumsbeboere som kjenner røyklukt i sitt område, oppfordres derfor til å lukke dører og vinduer, samt slå av ventilasjonsanlegg.