Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Vil bytte tomt mot p-hus

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Vil bytte tomt mot p-hus

03.09.2019 av Maren Lunde

Bystyret gikk inn for å bytte bort tomta på den såkalte Pizza 3-plassen i sentrum mot at utbyggeren bygger et parkeringshus for kommunen.

Formannskapet har vedtatt å utrede muligheten for å bygge et nytt parkeringshus i dette kvartalet. Nå vil det å lyses ut en konkurranse hvor utbyggeren vil overta tomten mot at det bygges et parkeringshus med 160 plasser som kommunen kan eie og drifte.

-Jeg mener at etablering av et parkeringshus er en god mulighet for å sikre parkeringsmuligheter i sentrum, og samtidig sette i gang et viktig byutviklingsprosjekt, sier Hasse Ekman som er direktør teknisk i Sarpsborg kommune. - Et sentralt plassert parkeringshus vil bli  et praktisk sted med god kapasitet til å sette fra seg bilen for den som har ærender. Samtidig kan utbyggeren som får tilslaget utvikle næringslokaler/leiligheter i de resterende etasjene,  fortsetter Ekman. 

Hvis det viser seg at flere utbyggere er interessert, vil anbudet tilfalle utbyggeren som byr den høyeste kjøpesummen. Hvis ikke noen utbyggere er interessert, eller at hvis ikke inntektene fra salget overstiger utgiften til et parkeringshus, vil konkurransen bør avlyses og området kan brukes til parkeringsplass som i dag inntil videre.

I dag er det ca 130 p-plasser på området. I tillegg kan utbyggeren ha butikker og leiligheter i det samme kvartalet, men dette vil være uavhengig av avtalen om parkeringshus.

Denne løsningen ivaretar gjør det mulig å bygge et parkeringshus, uten at kommunen må øke lånebyrden for å betale investeringen i et parkeringshus.

Saken ble behandlet i bystyret den 26. september.