Start Kari chatbot Spør meg

>Vil stenge Snekkerstubakken

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Vil stenge Snekkerstubakken

30.04.2018

Rådmannen vil stenge veien Snekkerstubakken på Borgenhaugen for gjennomkjøring mellom Kalaveien og Iseveien. Politikerne i utvalget for plan, miljø og teknikk skal behandle saken 9. mai.

Årsaken til forslaget er at trafikktellinger viser at det er stor gjennomgangstrafikk i området, særlig i Snekkerstubakken. I tillegg til stenging av denne veien vil rådmannen at det blir gjennomført ny trafikktelling i Torvaldslyst om seks måneder etter at Snekkerstubakken er stengt. Hvis det viser seg at det er stor gjennomgangstrafikk her kan også denne veien bli stengt.

Kommunen har spurt beboere og næringsdrivende i området hvilken løsning de ønsker. En stor majoritet av privatpersonene ønsker stenging av Snekkerstubakken og Torvaldslyst. Tilbakemeldingen fra fire næringsdrivende er at de ikke ønsker stenging av Torvaldslyst.

Kommunen har vurdert flere løsninger basert på skilting og fysisk stengning av veier. Politiet fraråder tiltak som baserer seg på oppsetning av skilt med forbud for gjennomkjøring, ettersom denne type forbud ikke blir prioritert.