Barn med bistandsbehov
Har du et barn med bistandsbehov? Sarpsborg kommune er her for deg. Under finner du lenker til informasjon om ulike tjenester som kommunen tilbyr, kontaktinformasjon til aktuelle virksomheter og lenker til brukerorganisasjoner.
Team livslange tjenester følger opp og gir tjenester til familier som har barn med nedsatt funksjonsevne, samt voksne utviklingshemmede og autister når de er ferdig med skole eller flytter i egen bolig. Teamet skal bidra til at brukerne får et helhetlig, koordinert og individuelt tilpasset tjenestetilbud.
Les mer om team livslange tjenester her.
Individuell plan
Mer om individuell plan
Alle med behov for langvarige og koordinerte tjenester fra det offentlige hjelpeapparatet har rett til å få utarbeidet en individiell plan. Planen skal lette koordineringen av helse- og/eller sosialtjenester, og sikre at det til enhver tid er noen som har ansvaret for å følge deg opp.
Formålet med utarbeidelse av en individuell plan er å sikre at du:
- får et helhetlig, koordinert og individuelt tilpasset tjenestetilbud
- får kartlagt dine mål, ressurser og behov for tjenester på ulike områder
- får vurdert og koordinert tiltak som kan bidra til å dekke dine bistandsbehov
- får bistand til å styrke samarbeidet mellom dem som gir deg hjelp, og eventuelt pårørende og andre samarbeidspartnere som for eksempel NAV, hjelpemiddelsentral, fastlege.
Det er en klar forutsetning at du som bruker skal medvirke når en slik plan lages.
Koordinerende enhet for rehabilitering: Team livslange tjenester er koordinerende enhet for rehabilitering i Sarpsborg kommune og er et kontaktpunkt for dem som har behov for samordning av tjenester.
Kontaktpunkt for samarbeid: Alle kommuner skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringstjenesten. Den koordinerende enheten skal ha generell oversikt over habilitering- og rehabiliteringstilbudet i kommunen og i helseregionen, og enheten skal være kontaktpunkt for samarbeid.
Et sted å henvende seg: I kommunen skal den koordinerende enheten være et sted å henvende seg. Enhet skal være en tydelig adresse for enkeltpersoner med behov for habilitering og rehabilitering og et møtested for interne og eksterne samarbeidspartnere.
Brukerperspektiv: Kommunen skal etablere og utvikle et system som sikrer at tjenestene som tilbys er samordnet, tverrfaglig og planmessig og ytes ut fra et brukerperspektiv for eksempel gjennom bruk av individuell plan. Tjenestene skal tilbys og ytes i eller nærmest mulig brukerens vante miljø og i en for brukeren meningsfylt sammenheng.
Sarpsborg kommune gir tilbud om individuell plan, ansvarsgruppe og koordinator til dem som har behov for det. Dersom du har behov for samordning av tjenester kan du søke kommunen om å få utarbeidet en individuell plan.
Sikre god samhandling: Tjenestene som tilbys skal være synlige og lett tilgjengelige for brukere og samarbeidspartnere. Den koordinerende enheten skal sørge for at tjenester til brukeren ses i sammenheng, og at det er kontinuitet i tiltakene over tid, uavhengig av hvem som har ansvaret. Enheten skal bidra til at de forskjellige tjenesteyterne samarbeider ved planlegging og organisering av habiliterings- og rehabiliteringstilbudene, og tilrettelegge for brukermedvirkning på individ- og systemnivå.
Kontaktinformasjon: Du kan ringe servicetorget i kommunen (69 10 80 00) for å komme i kontakt med koordinerende enhet for rehabilitering. Fagkonsulent rehabilitering har et særskilt ansvar for å svare på henvendelser.
Spesialpedagogiske tiltak
Mer om spesialpedagogiske tiltak
Her finner du blant annet informasjon om spesialpedagogisk førskole, spesialundervisning i grunnskole og andre hjelpetiltak for barn og elever med store hjelpebehov.
Se mer informasjon om spesialpedagogisk hjelp i førskolealder her.
Se mer informasjon om spesialpedagogisk hjelp i grunnskole her.
PPT
PPT - Pedagogisk psykologisk tjeneste
Avlastning og støttekontakt
Omsorgslønn
Fysioterapi og ergoterapi
Botilbud
Grunnstønad og hjelpestønad
NAV har ulike stønadsordninger for personer som har bestemte ekstrautgifter eller som har særskilt behov for pleie og tilsyn.Les mer om grunnstønad, hjelpestønad og forhøyet hjelpestønad under:
Brukerorganisasjoner
Under finner du lenker til brukerorganisasjoner:
Handikappede Barns Foreldreforening
Liste over brukerorganisasjoner (Liste utarbeidet av FORPRO)
Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO)