Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Velkommen til Stasjonsbyen barnehage

Innhold

Stasjonsbyen barnehage

Besøksadresse:

Grimstadtunet 45
1746 Skjeberg
Fineplassen til Stasjonsbyen barnehage.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Velkommen til Stasjonsbyen barnehage

02.01.2019

I oktober 2017 flyttet vi inn i «nytt» barnehagebygg. Barnehagen har en flott beliggenhet i skogkanten rett bak kunstgressbanen til Skjeberg sportsklubb, sentralt i Stasjonsbyen. Barnehagen har plass til 66 barn.

Avdelingene

Stasjonsbyen barnehage har fire avdelinger:

  • Marihøna og Trollebjørn er småbarnsavdelinger, hver av dem med plass til 14 barn i alderen 0-3 år. Det er fire ansatte/årsverk på hver avdeling.
  • Rumpetroll har plass til 14 barn. Det er nå barn i alderen 2-3 år som er på denne gruppa. Avdelingen samarbeider tett med avdeling Frosken. Det er 2,8 ansatte på avdelingen.
  • Frosken har plass til 24 barn. Det er nå barn i alderen 4-5 år som er på denne gruppa. Det jobbes mye i mindre grupper i samarbeid med avdeling Rumpetroll. Det er fire ansatte knyttet til avdelingen.

Natur, miljø og friluftsliv

Barnehagen har et sterkt fokus på natur, miljø og friluftsliv. Vi synes det er viktig at alle barna, både store og små, får gode opplevelser og erfaringer med å være ute i naturen. Skjeberg byr på et spennende nærmiljø, med både kyst, skog og kulturminner. Barnehagen har opparbeidet en fast plass i skogen. Barna har gitt plassen navnet «Fineplassen». Her har vi et 16 m2 militærtelt med vedovn, bord og krakker. Plassen benyttes flittig. Stasjonsbyen barnehage skal snart resertifiseres som en Miljøfyrtårn barnehage.

I tillegg til natur, miljø og friluftsliv vil barnehagen ha trygghet, tilknytning og relasjoner, språk og realfag som satsningsområder. Vi er så heldige at vi har ansatte som har spesiell kompetanse på alle disse områdene.

Utelekeplassen

Utelekeplassen i barnehagen er helt ny og moderne. Den byr på spennende leke- og aktivitetsmuligheter for barna, blant annet sykkelbane med trafikkskilt, husker i ulike størrelser, et skjermet areal for de minste barna, og sist men ikke minst et flott bålhus.

Åpningstider

Barnehagen åpner kl 06.45 og stenger kl 17.00.

Vi holder åpent alle hverdager bortsett fra jul- og nyttårsaften, samt fem planleggingsdager som fastsettes for hvert barnehageår. Onsdag før skjærtorsdag stenger barnehagen kl. 12.00.

Planleggingsdager

Barnehageåret 2018/2019 har vi stengt følgende dager pga. planlegging:

  • Onsdag 15. august 2018
  • Mandag 12. novemer 2018
  • Onsdag 2. januar 2019
  • Fredag 15. mars 2019
  • Fredag 31. mai 2019

Barnehagen er stengt disse dagene. Dagene brukes til planlegging og evaluering av det pedagogiske arbeidet, for å heve personalets kompetanse.

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon til Stasjonsbyen barnehage finner du her.

Barnehagen er en del av Virksomhet Raet barnehager.

Våre satsningsområder i Raet barnehager:

I Raet barnehager er vårt hovedsatsningsområde trygghet, tilknytning og gode relasjoner.

For oss er det å skape trygghet og gode relasjoner til barna noe av det viktigste vi gjør i barnehagen. Trygghet er fundamentet for å kunne lære. Trygge barn er nysgjerrige på verden og andre mennesker. Barna søker støtte til utforskning og søker omsorg og hjelp til å håndtere følelsene sine når de trenger det. Trygghet er en viktig forutsetning for utvikling av barns hjerne, selvfølelse og mestring.

"Circle of security" er et viktig verktøy for oss i jobbingen med dette satsningsområdet.

Det å hindre utenforskap og mobbing er også en del av dette satsningsområdet. Vennskap og gode relasjoner mellom barna er sentralt i dette arbeidet. Leken er barnas viktigste arena, og vi i Raet barnehager er opptatt av å gi barna god lekekompetanse i et inkluderende og stimulerende lekemiljø.