Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Velkommen til Stasjonsbyen barnehage

Innhold

Stasjonsbyen barnehage

Besøksadresse:

Grimstadtunet 45
1746 Skjeberg
Fineplassen til Stasjonsbyen barnehage.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Velkommen til Stasjonsbyen barnehage

22.01.2021

I oktober 2017 flyttet vi inn i «nytt» barnehagebygg. Barnehagen har en flott beliggenhet i skogkanten rett bak kunstgressbanen til Skjeberg sportsklubb, sentralt i Stasjonsbyen. Barnehagen har plass til 70 barn.

Avdelingene

 • Marihøna og Trollebjørn er småbarnsavdelinger. Vi har plass til totalt 28 barn i alderen 0-3 år. Det er fire til fem årsverk på hver avdeling. Bemanningsnorm ligger til grunn for antall ansatte.

 • Frosken - friluft: Friluftsgruppa består av de eldste barna i barnehagen, fortrinnsvis skolestarterne. Antall varierer fra år til år og bemanningen justeres utfra antall barn. Gruppa er på tur omtrent fire dager pr uke. Motto er at alt som kan gjøres inne, kan også gjøres ute. Gruppa benytter seg ofte av «Fineplassen», men utforsker også andre steder i nærmiljøet.

 • Frosken er en avdeling for barn i alderen 3-4 år. Antall varierer ut fra antallet barn som er knyttet til friluftsgruppa. Totalt består Frosken og friluftsgruppa av 42 barn. Bemanning justeres fra år til år utfra antall barn. Bemanningsnorm ligger til grunn for antall ansatte.

Natur, miljø og friluftsliv

Barnehagen har et sterkt fokus på natur, miljø og friluftsliv. Vi synes det er viktig at alle barna, både store og små, får gode opplevelser og erfaringer med å være ute i naturen. Skjeberg byr på et spennende nærmiljø, med både kyst, skog og kulturminner. Barnehagen har opparbeidet en fast plass i skogen. Barna har gitt plassen navnet «Fineplassen». Her har vi et 16 m2 militærtelt med vedovn, bord og krakker. 

Satsningsområder

Barnehagens satsningsområder er:

 • Trygghet i lek og relasjoner
 • Friluftsliv, helse og bevegelse

Barnehagen støtter seg til Trygghetssirkelen i arbeidet med trygghet i lek og relasjoner.
Friluftsliv, helse og bevegelser er knyttet til at barnehagen skal sertifiseres som Helsefremmende barnehage. Det er et kommunalt vedtak på at dette skal skje innen utgangen av 2022.

Utelekeplassen

Utelekeplassen i barnehagen er helt ny og moderne. Den byr på spennende leke- og aktivitetsmuligheter for barna, blant annet sykkelbane med trafikkskilt, husker i ulike størrelser, et skjermet areal for de minste barna, og sist men ikke minst et flott bålhus.

Åpningstider

Barnehagen åpner kl 06.45 og stenger kl 17.00.

Vi holder åpent alle hverdager bortsett fra jul- og nyttårsaften, samt fem planleggingsdager som fastsettes for hvert barnehageår. Onsdag før skjærtorsdag stenger barnehagen kl. 12.00.

Planleggingsdager

Barnehageåret 2020/2021:

 • 17. og 18. august 2020
 • 13. november 2020
 • 19. mars 2021
 • 14. mai 2021

Barnehageåret 2021/2022:

 • 16. og 17. august 2021
 • 17. november 2021
 • 18. mars 2022
 • 27. mai 2022

Barnehagene er stengt når det er planleggingsdager. Plandagene brukes til planlegging og evaluering av det pedagogiske arbeidet, for å heve personalets kompetanse. 

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon til Stasjonsbyen barnehage finner du her.

Barnehagen er en del av Virksomhet Søndre Skjeberg barnehager.

Årsplan

Her finner du Stasjonsbyen barnehages årsplan.