Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Hageavfall

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Hageavfall

02.01.2019

Fra 2018 kan beboere i nesten hele Sarpsborg melde seg på hageavfallsordningen.

Slik melder du deg på

  • Benytt dette skjemaet: 
    Skjema for renovasjonsordning 
  • Velg "Nytt abonnement" 
  • Velg "Beholder for hageavfall" i venstre nedtrekksmeny
  • Klikk neste og skriv inn navn, adresse, tlf.nr. og epost
  • Klikk sammendrag, deretter "Send inn".
  • Du kan også ringe servicetorget på tlf. 69 10 80 00.

Disse områdene i Sarpsborg kan være med

Her er alle områdene i Sarpsborg som kan være med i hageavfallsordningen: Hafslund, Bede, Borgenhaugen, Klavestadhaugen, Vern, Sandbakken, Surfellingen, Kalabanen-området, Brusemyrkroken, Grønlia, Kløvningsten, Høysand, Stasjonsbyen, Guslundåsen, Opsund, Hafslundsøy, Lande, Kurland, Brevik, sentrum, Yven, Hannestad, Tindlund, Grålum, Greåker og Bjørnstad.

Om hageavfallsordningen

Ordningen er frivillig, og de som velger å delta får utlevert en 360 liters beholder på hjul. I denne samler husstanden hageavfallet. (Gress, løv og småkvist. Ikke sand, jord og stein.) 

Hageavfallsordningen gjelder kun for husstander i tettbebygde strøk.

Kommunen henter henter hageavfallet i beholderen hver 14. dag, fra påske til 1. november. Sjekk Tømmekalenderen for eksakte datoer for din adresse. Hageavfall tømmes på samme bil som restavfall, men i eget kammer på bilen. 

Mer om ordningen

Årsaken til at Sarpsborg kommune ønsker å hente hageavfallet ute hos husstandene, er at Gatedalen miljøanlegg årlig har svært mange besøkende som leverer hageavfall. Faktisk rundt 20.000 slike besøk. Dette innebærer mye bilkjøring og utslipp av klimagasser.

Ved å etablere innsamlingsruter, kan transport og utslipp reduseres. Og den enkelte husholdning kan bruke tiden sin på andre gjøremål enn å transportere hageavfall til Gatedalen.

Dessuten håper kommunen at ordningen skal bidra til å redusere den ulovlige praksisen med å dumpe gress og annet hageavfall i veiskråninger og liknende.

Smarte tips om bruk av dunken

Ikke overfyll beholderen

  • Avfallet skal lagres oppi dunken slik at lokket lukkes. Grener og kvister skal ikke stikke langt utenfor. Når avfallet ikke lagres oppi dunken blir den vanskelig å håndtere for renovatøren.

Sortér riktig

  • Hageavfallet skal ikke inneholde mengder av stein, jord og andre typer masse. Massene gjør dunken svært tung slik at den lett går i stykker ved tømming. Tyngden gjør også dunken lite håndterbar.

Pris

Se priser for hageavfall under "Renovasjon" i denne lenken.

Merk: Beholderen må oppbevares av abonnenten i vinterhalvåret. Ellers påløper nytt oppstartsgebyr året etter.