Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Overfylt dunk

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Overfylt dunk

02.01.2019

Når søpla tårner seg slik at du ikke får lagt ned lokket fullstendig eller at du må sette avfallet ved siden av beholderen kaller vi den overfylt. Dette er ikke tillatt. Vi vil ikke at gata di skal flyte med søppel. Vi varsler deg derfor på sms eller epost og tar ikke med oss avfallet når beholderen er overfylt.

Er beholderen din full av og til? "Ekstrasekken" er løsningen! Den koster 25 kroner og kan kjøpes på servicetorget i Sarpsborg rådhus eller Gatedalen miljøstasjon. Sekken setter du ved siden av renovasjonsbeholderen på tømmedagen for restavfall. Ikke fyll den tyngre enn 15 kilo og knytt den igjen.

Varsling

Mottar du varsel om overfylt beholder fra oss og du har merknader til varselet, kan du kontakte servicetorget på tlf. 69 10 80 00. Det må du gjøre innen 7 dager etter at du har mottatt meldingen. Meldingen er samtidig et varsel om vedtak, se under.

Pålegg/vedtak

Dersom du ikke selv øker med flere eller større beholdere, vil vi pålegge deg større eller flere avfallsbeholdere dersom du har overfylt beholder flere ganger eller over lenger tid (uker). Prisen på abonnementet ditt vil øke avhengig av hvilken beholder som blir satt ut, se tabellen under. I tillegg påløper et byttegebyr for inn- og utkjøring av beholder(ne) på 140 kroner. Kommunen avgjør størrelse og antall avfallsbeholdere og ordner med ny til deg. Vi viser for øvrig til renovasjonsforskriften for kommunen. Den ligger både på hjemmesida vår og på lovdata. En veileder med retningslinjer til forskrifta finner du også samme sted.

Plikt

Som abonnent har du plikt til å bestille større eller flere avfallsbeholdere ved behov. Bestill på nettsiden vår eller ring servicetorget.

Klage

Dersom du ønsker å klage på pålegget, må du rette en skriftlig henvendelse til kommunen innen 3 uker fra du er blitt underrettet.

Elektronisk klageskjema for enkeltvedtak finner du her.