Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Ryddedugnader

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ryddedugnader

04.01.2021

Her finner du informasjon om skjærgårdstjenesten, kystlotteriet, våraksjon og strandryddeuken.

Våraksjon

Våraksjon 2021 i uke 16 er en felles dugnad for et renere miljø og en fantastisk mulighet til å delta i trekningen om 10.000 kroner.

Les mer om våraksjonen her

Uke 16 (19.- 23. april) oppfordrer vi foreninger, skoler, barnehager og velforeninger til å bli med på årets våraksjon hvor vi rydder i nærområdet, langs vei, vann eller strand. Dette gjøres ved å kontakte rådgiver Erle Frantzen på erle.frantzen@sarpsborg.com.

Kontaktpersonen oppgir:

 • Navnet på skole, barnehage eller forening.
 • Telefonnummer og epostadresse.
 • Området som skal ryddes og beskrivelse av hvor avfallet kan hentes. Sekkene må ikke veie mer enn 15 kilo.
 • Antall avfallssekker dere trenger.
 • Antall par med hansker og størrelsen på disse (S, M og L).
 • Hvilken dag dere planlegger å gjennomføre dugnaden. Renovatørene henter avfallet torsdag 22. april eller fredag 23. april.

Nytt av året er at alle også må registrere sin ryddeaksjon på https://ryddenorge.no/ for å være med i trekningen av kr 10 000,-

Sekker og hansker hentes mellom klokken 07:00 – 15:00 (19:00 tirsdag og torsdag) i bygget for farlig avfall ved Gatedalen miljøanlegg. Kjør forbi administrasjonsbygget og ned bakken, Statsminister Torpsvei 60. Utstyret kan hentes fra uke 15.

Skjærgårdstjenesten

Skjærgårdstjenesten tømmer søppel og vedlikeholder de offentlige friluftslivsområdene ved sjøen.

Skjærgårdstjenesten holder til i Skjærgårdens hus på Skjærhalden sammen med Ytre Hvaler nasjonalparkstyre og Statens naturoppsyn.

Tjenesten skal gi deg økt forståelse for å ta vare på naturen, og stimulere til aktiv bruk av natur og friluftslivsområder.

Arbeidsoppgaver

 • At områdene blir brukt på en fin måte.
 • At det tas hensyn til flora, fauna, landskap og kulturminner som er områdenes opplevelsesfaktorer.
 • Rydde områdene for søppel, for eksempel strandrydding om våren.
 • Regelmessige kjøreruter for henting av avfall fra cirka 20 boder.
 • Vask av toalettboder og serviceanlegg.
 • Klipping av gress. Stell og rydding av busker og trær.
 • Tilrettelegging av stier.
 • Kontrollerer og reparerer badebøyer, badetrapper, flytebrygger, og så videre.

Dette er en tjeneste som drives av midler/tilskudd fra Staten, (Miljødirektoratet, MD/Statens Naturoppsyn, SNO), Østfold fylkeskommune, Oslofjordens Friluftsråd og samarbeidskommunene Hvaler, Halden og Sarpsborg.

Driftsområde I - Ytre Oslofjord øst, søndre driftsenhet, består av et samarbeid mellom kommunene Hvaler, Sarpsborg og Halden, hvor Hvaler kommune er vertskommune.

Skjærgårdstjenesten er tilgjengelig for frakt-oppdrag utenom hovedsesongen (skoleferien). Vi prioriterer frakt av skrot etter forhåndsavtale om plassering/sortering og hentetidspunkt.

 

Kystlotteriet

Sarpsborg kommune er med i Kystlotteriet. Du som rydder kan vinne flotte premier.

Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde avfall i skjærgården ved hjelp av premiering. Hvert år havner åtte millioner tonn plastavfall i verdenshavene. Avfall kjenner som kjent ikke landegrenser og kan havne hvor som helst.

For å være med i Kystlotteriet må du enten hente Kystlotteriets egne avfallssekker og lodd (se utleveringssteder på: https://www.kystlotteriet.no/utleveringspunkter/), eller du kan bruke egne gjennomsiktige sekker og få lodd ved levering av avfallet på Gatedalen miljøanlegg.

 • Når sekken er fylt med avfall du finner i skjærgården, fyller du ut loddet med navn, alder, sted, telefonnummer og ryddeområde. Kvitteringsdelen av loddet beholder du selv.
 • Du kan levere sekkene gratis til Gatedalen miljøanlegg. Kvitteringsdelen av loddet tar du vare på selv, og resten av loddet skal da leveres til vektbetjening på anlegget.
 • Det kan også være mulig å få avfallet hentet. Dette må da avtales på forhånd med Sarpsborg kommune på telefon 489 50 927. Da tar du vare på kvitteringsdelen av loddet, og resten av loddet skal festes til sekken.

Sekkene du har fylt er med i trekninger om fine premier. Oversikt over premier finner du på nettsiden www.kystlotteriet.no.

 

Strandryddeuken

Å rydde strender er viktig året rundt. Hvert år arrangeres kampanjen Strandryddeuken.

Vi oppfordrer til å rydde strender i ditt nærområde og registrere forsøplede områder på den nye portalen til Hold Norge Rent: ryddenorge.no.

 • Bruk hansker
 • Ikke rydd mer enn dere får plass til i dunken hjemme med mindre dere har mulighet til å frakte det til Gatedalen miljøanlegg. Registrer aksjon på ryddenorge.no. Dette er den nye ryddeportalen. Har du en konto på den gamle ryddeportalen til Hold Norge Rent, kan du overføre den til ryddenorge.no.
 • Husk: farlig avfall må leveres for seg. Det skal ikke i beholderen hjemme eller på annen måte blandes med øvrig herreløst marint avfall. Dette gjelder blant annet beholdere med olje/ukjent væske, malingsspann, batteri, trykkbeholdere og sprøytespisser.

 

Levering av avfall fra skjærgården

Slik gjør du når du skal levere avfall du har plukket i skjærgården.

Kommunen har ikke lov til å finansiere mottak av avfall fra skjærgården gjennom renovasjonsgebyret til husholdningene, men gjennom Hold Norge Rent kan vi søke om refusjon for kostnader forbundet med dette. Ordningen gjelder for avfall som er samlet inn i tilknytning til frivillige ryddeaksjoner og finansieres av Miljødirektoratet.

Når du kommer med slikt avfall til Gatedalen miljøanlegg blir det slått inn på en egen avfallskode og du blir bedt om å opplyse om navn, adresse, telefonnummer, beskrivelse av avfallet og hvor det er ryddet. Dette for at vi skal kunne benytte oss av refusjonsordningen, og for å unngå at frivillige ryddere må betale for at avfallet skal behandles