Hopp til hovedinnholdet

Grålum barneskole

>Oppdatert koronainformasjon 08.12.2021

Innhold

Oppdatert koronainformasjon 08.12.2021

Publisert: 08.12.2021

Etter regjeringens pressekonferanse tirsdag er følgende informasjon sendt ut til alle foresatte:

Hei!

Vi  tar igjen i bruk FHIs trafikklysmodell for smittevern, foreløpig på grønt nivå. Det betyr at vi fortsatt har ordinære skoledager for elevene, men med følgende smitteverntiltak:

  • Ingen syke møter på skole
  • God hygiene
  • Kontaktreduserende tiltak (gjelder i hovedsak de voksne)
    • Voksne holder 1m avstand.
    • I hovedsak skal kun elever og ansatte inn i skolebygningen. Foresatte kun etter avtale og når de har behov for å sjekke elevens garderobe.
    • Vi ber om at foresatte bruker munnbind når de kommer inn på skolen. 
  • Testing: Regjeringen anbefaler jevnlig testing i skoler med høyt smittetrykk. De mener at dette er mer effektivt enn bruk av kontaktreduserende tiltak i skolene, fordi det fanger opp smitte uavhengig av hvordan og når eleven blir smittet. Dere vil få beskjed hver gang det er behov for testing i klasser eller på trinn.

I tillegg velger vi å avlyse alle felles arrangementer på skolen. Trinnene kan ha fellessamlinger. Klasseavslutninger kan gjennomføres, men da kun med et nødvendig antall voksne.

Elever med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte på skolen eller SFO, selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. Etter gjennomgått luftveisinfeksjon kan elever komme tilbake på skolen når de er i bedring og tilbake i sin vanlige form, og har vært feberfri i minst 24 timer, uavhengig av om test er tatt. Elever kan komme tilbake selv om de fortsatt har restsymptomer som rennende nese eller hoste.

Det er viktig at vi alle bidrar til å minke smitterisikoen ved at vi følger de råd og anbefalinger vi får.

Med vennlig hilsen

Ann Kristin Jacobsen

Virksomhetsleder/Rektor Grålum barneskole