>Sarpsborg - et demensvennlig samfunn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Sarpsborg - et demensvennlig samfunn

04.01.2018

Visste du at vi har et bredt tilbud for mennesker med demens og deres pårørende i Sarpsborg?

Demenskafè

Sammen med Demensforeningen i Sarpsborg arrangerer vi Demenskafè. Dette er en uformell møteplass for personer med demens, pårørende og andre interesserte. 

Kommunens demenstilbud - Demensteam

Her kan du finne mer informasjon om kommunens demenstilbud. Vi har blant annet et eget demensteam spm bidrar i utredning, med vurdering av omsorgsbehov, rådgivning og veiledning. De har ansvar for undervisning av ansatte og pårørende, og samarbeider tett med kommunens øvrige helsepersonell og fastleger.

Demensvennlig samfunn

I 2015 undertegnet Sarpsborg kommune en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelse om å bli et "Demensvenlig samfunn." Formålet med avtalen er å legge til rette for at  kommune skal arbeide for å bli mer demensvennlig. Slik kan mennesker med demens kan bli møtt med forståelse, respekt og støtte, ha mulighet til å være inkludert og delta i nødvendige hverdagsaktiviteter, som å handle, bruke offentlig transport, delta i kulturaktiviteter og lignende.

I forbindelse med dette arbeidet er det oppnevnt en arbeidsgruppe bestående av ulike representanter fra kommunen og Demensforeningen.