Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

Logo med snarvei til jubeleumsportalen

>Forbausende byfest

Forbausende byfest 2015
Plakat for Forbausende byfest 2016.
Forbausende byfest 2015
Forbausende byfest 2015

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Forbausende byfest

01.09.2016

Lørdag 24. september arrangeres Forbausende byfest i St. Marie gate ved St. Marie plass og Sarpsborg scene. Det blir gratis aktiviteter og underholdning for alle fra 0-100.

Kontaktperson: 

Charlotte Iversen
miljøvernsjef i Sarpsborg kommune
Tlf. 952 51 846

Ta med venner og familie og opplev byen på en miljøvennlig, aktiv og inspirerende måte. Det blir liv i St. Marie gate, med hovedvekt på den flotte parken St Marie plass og ved Sarpsborg scene.

Her ser du flyveblad for arrangementet.

Her er sceneprogrammet.

Lørdag 24. september inviterer vi igjen til Forbausende byfest i Sarpsborg. I jubileumsåret skal vi la oss forbause i St. Marie gate ved St. Marie plass og Sarpsborg scene. Under årets byfest vil vi fokusere på
fremtiden og Sarpsborg for 1.000 nye år!
Området fylles med stands, variert sceneprogram, mat og drikke, aktiviteter, utstillinger, byvandringer og mye mer - både ute og inne.

Byfesten starter klokken 11:00 med åpning av lekeplass utenfor EPA i gågata.

Med skråblikk på byen, underholdende byvandring  klokken 11:30, 13:00/14:30 oppmøte utenfor Sarpsborg scene

Biblioteksjefen leser Roald Dahls novelle «Gutten som snakket med dyrene» i Folkets bar, 2. etasje på Sarpsborg scene kl. 13:30 (NB! Passer best for voksne)

Sarpsborg bygger Sarpsborg

I samarbeid med Øistein Blyant og Peterson inviteres alle sarpinger til å være med å bygge Sarpsborg i papp. Du kan bygge under byfesten på Sarpsborg scene eller i forkant.

Du kan også være med på en egen workshop med Øistein blyant onsdag 21. september klokken 16:00. Påmelding via www.ticketco.no. Arrangementet er gratis.

Se den flotte pappbyen søndag 25. september klokken 12:00-16:00 i Sarpsborg scene.

 

Åpent byplankontor

I foajeen på Sarpsborg scene finner du et midlertidig byplankontor med illustrasjoner og plansjer som viser planer og utvikling i byen vår. Her kan du få informasjon om pågående arbeid med sentrumsplan, ny jernbane og parkeringspolitikk, og du kan komme med innspill og snakke med de ulike aktørene.

Du kan få se hvordan tre arkitektkontor ser for seg kvartalsutbygging i fremtiden, hvordan barn ønsker seg fremtidens Sarpsborg, og du finner informasjon om pågående reguleringsplaner og byggesaker i sentrum.

Byfest for bedre bymiljø

I 2016 arrangeres Forbausende byfest for fjerde gang. Byfesten er et bidrag til å sette fokus på bymiljøet, og alternativ bruk av byen. Kommunen legger rammene for arrangementet og samarbeider med lokalt næringsliv, lag og organisasjoner. Målene er å skape opplevelser, viten, liv og oppmerksomhet om mulig bruk og utvikling av Sarpsborg sentrum.

Byutvikling handler ikke bare om nybygging og samferdselssatninger. Det handler også om å løfte frem og dyrke det potensialet vi allerede har i Sarpsborg, i bygninger, mellom husene, i parkene og på plassene.

Mobilitetsuka er en kampanjeuke for å fremme mer miljøvennlig bytransport i byer og tettsteder, og arrangeres hvert år 16. til 22. september. Høydepunktet under mobilitetsuka i Sarpsborg er byfesten. Gater og plasser som ellers er dominert av biler, forvandles for en dag til sosiale møteplasser der folk kan erfare en annen bruk av byrommene i sentrum.

Disse byrommene vil fylles med gratis underholdning og aktiviteter for små og store.

Her kan du se kommunens bilder på Facebook eller publikums bilder på Instagram.