>Filmbib - strømming av norske filmer

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Filmbib - strømming av norske filmer

Publisert: 03.01.2022

Se kortfilmer og dokumentarer. Logg inn med lånekortnr og PIN-kode. Se filmene på mobil, nettbrett, Pc eller Mac - helt gratis!

Filmbib gir alle med nasjonalt lånekort på biblioteket muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis. Filmbib er tilgjengelig i din nettleser på PC/Mac, og i applikasjoner for iOS og Android for dine håndholdte enheter. 

Filmer for alle aldre

Filmbib inneholder kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også filmer som går tilbake i tid. Her finner man en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne, og historisk interessante, kritiske og samfunnsaktuelle dokumentarer. Her er filmer fra nyere talentfulle regissører, og fra de mer etablerte, som Anja Breien, Margreth Olin, Oscar-vinneren Torill Kove, Harald Zwart og Sara Johnsen, - for å nevne noen få. Her finnes forfatterportretter, og filmer basert på litterære tekster fra store forfattere som Hamsun, Ibsen og Undseth, og også samisk film er representert.

Om Filmbib

Filmbib er strømmefilmtjenesten for Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å gi det norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket. Gratis tilgang til Filmbib får du via norske folkebibliotek og Nasjonalt Lånekort.

Filmene i tjenesten er også klarert for undervisning og kan derfor brukes i klasserommet.

Et uavhengig utvalg har vurdert hvilke filmer som inngår i ordningen på bakgrunn av fastsatte kriterier og retningslinjer. Filmskaperne mottar også vederlag for filmene i tjenesten, basert på en avtale utformet i samarbeid med Virke Produsentforeningen, Filmforbundet, Norske Filmregissører og Dramatikerforbundet.

Gå til Filmbib her