Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Månedens Østfoldforfatter: Demian Vitanza

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Månedens Østfoldforfatter: Demian Vitanza

01.08.2019 av Vegard Krog Petersen

I anledning Bokåret 2019 vil Sarpsborg bibliotek markere og hedre en forfatter fra Østfold hver måned. Månedens Østfold-forfatter i August er Demian Vitanza.

Han er født i 1983, og oppvokst og bosatt i Halden. Vitanza er forfatter og dramatiker. I tillegg holder han skrivekurs, virker som litterær konsulent og har jobbet med skriveprosjektet Stemmer fra innsiden for innsatte i fengsel.

Demian Vitanzas første roman «Urak» ble utgitt i 2011, til strålende kritikker. Etter «Sub Rosa» (2014) kom «Dette livet eller det neste» i 2017. Romanen er basert på livshistorien til «Tariq», en ung norsk-pakistansk mann som vokste opp i Østfold. Som jihadist dro han til Syria for å krige, men endte senere opp i et fengsel på Østlandet. Her møttes Vitanza og Tariq for en rekke samtaler over en periode på nesten ett år. Romanen vant Ungdommens Kritikerpris.

Som dramatiker er Vitanza best kjent for «Londinium», en trilogi om undergang og eksistensiell oppsmuldring med handling lagt til London. Skuespillet «Night Shift», som er en del av «Londinium», ble i 2014 oppført under Asias største festival for nyskapende teater i Beijing.

Vi oppfordrer dere til å lese bøkene til Demian. De kan lånes på biblioteket. Flere titler finnes også som e-bok!

Bildet er tatt av Tine Poppe. Bokåret 2019 arrangeres av Nasjonalbiblioteket sammen med bibliotekene i Norge.