Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Månedens Østfoldforfatter: Monika Isakstuen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Månedens Østfoldforfatter: Monika Isakstuen

31.03.2019 av Vegard Krog Petersen

I anledning Bokåret 2019 vil Sarpsborg bibliotek markere og hedre en forfatter fra Østfold hver måned. Månedens Østfold-forfatter i April er Monika Isakstuen.

Monica er født i Oslo i 1976, og bosatt i Fredrikstad. Hun skriver både romaner, lyrikk og skuespill, og fikk sin debut som forfatter med diktsingelen «Sånn, borte» i 2008. Hennes første roman «Avstand²» ble utgitt i 2009, mens det store gjennombruddet kom med romanen «Vær snill med dyrene» (2016), vinner av Brageprisen samme år. I 2018 utga hun både skuespillet «SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG» og «Rase». 

Isakstuen er husdramatiker ved Dramatikkens Hus i perioden 2018-2019. «SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG» får urpremiere til høsten. I 2018 ble Isakstuen valgt ut av NORLA til å være en del av programmet Nye Stemmer som representerer Norge og ny norsk litteratur på internasjonale bokmesser og seminarer.

9. april er vi så heldige å få besøk av Monica Isakstuen ved Sarpsborg hovedbibliotek. Skal samtale med biblioteksjefen vår Anette Kure om sin siste roman, den kritikerroste «Rase».

Vi oppfordrer dere til å lese bøkene til Monica. De kan lånes på biblioteket. Flere av titlene finnes også som e-bok!

Bokåret 2019 arrangeres av Nasjonalbiblioteket sammen med bibliotekene i Norge.