Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Månedens Østfoldforfatter: Tore Stubberud

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Månedens Østfoldforfatter: Tore Stubberud

01.03.2019 av Vegard Krog Petersen

I anledning Bokåret 2019 vil vi i Sarpsborg bibliotek markere og hedre en forfatter fra Østfold hver måned. Månedens Østfold-forfatter i mars er Tore Stubberud.

Han ble født i Sarpsborg i 1947, og er i dag bosatt i Rakkestad hvor han er gårdbruker. Stubberud har skrevet både romaner, poesi og biografier samt bøker om lokalhistorie og filosofiske emner. Han debuterte med diktsamlingen «Innsikter i farver» i 1977.

Av nyere dato er romanen «Kjærlighet i integreringens tidsalder» fra 2009, hvor Nura og Thomas møtes og blir hodestups forelsket. Men hvordan skal de forholde seg til kulturforskjeller og spørsmål om ære og integrering?

Den selvbiografiske romanen «Reiseklar» fra 2014 utforsker hva som skjer når et menneske blir pasient. Boken ble til etter at Stubberud ble innlagt på sykehus etter en alvorlig ulykke.

Det har blitt sagt om Tore Stubberud at han som forfatter er både lyrisk, analytisk og følsom, samtidig som han ser på verden med svart humor. Vi oppfordrer dere til å lese bøkene til Tore. De kan lånes på biblioteket.

Bokåret 2019 arrangeres av Nasjonalbiblioteket sammen med bibliotekene i Norge.