Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Sommerles 2019

Innhold

Logo for Sommerles 2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Sommerles 2019

29.05.2019

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje: sommerles.no. Fra 1. juni til 31. august og for alle barn som går i 1.–7. klasse. Registrer hva du har lest og vinn flotte premier!

Sommerles.no er en lesekampanje på internett i regi av bibliotekene.

Du registrer deg på sommerles.no og lager en profil – sammen med en voksen hjemme hos deg. Etterpå kan du registrere bøker du har lest (siden 1.juni), få lesetips og følge med på hva vennene dine leser. Du kan også lese en superspennende fortsettelses-fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Et nytt kapittel vil komme på nettsiden hver uke. Samtidig henger vi opp nytt kodeord i biblioteket. Dette kan du bruke på nettsiden.

Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg poeng. For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og små premier som du henter på biblioteket.

Fest for deltakerne lørdag 17. august kl. 11.30 under Sarpsborgmarken. Alle får premier og det blir utdeling av is. I år vil dette være i samarbeid med iSarpsborg og Borgarsyssel.

Tidligere har vi hatt en bokpremie til en verdi av kr. 5 000 til skolebiblioteket på den skolen som utmerker seg med mange og aktive deltakere i årets sommerles, men i år høyner vi beløpet til 10 000 kr!!!  (Deltagelse blir regnet i forhold til antall elever.) Husk å si fra om hvilken skole du går på når du henter premiene dine på biblioteket.

Foresatte / foreldre:
Sjekk altom.sommerles.no for mer info - og besøk biblioteket for lesetips og hjelp til å komme i gang!

I år har biblioteket for første gang også henvendt seg til barnehagene for å nå 6-åringene og deres foreldre.

Dette fordi

  • De som skal begynne i 1. klasse kan være med på sommerles (infobrev)
  • At barna også kan registrere bøker som blir lest høyt for dem eller som de hører på lydbok (om høytlesning)