Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Sommerles 2020

Innhold

Sommerles 2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Sommerles 2020

26.05.2020 av Vegard Krog Petersen

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! Fra 1. juni til 31. august kan alle i elever i barneskolen delta på sommerles.no, fra de som begynner i 1. klasse til de som går ut av 7. klasse.  Registrer hva du har lest, samle poeng, løs oppgaver og få kule premier!

Sommerles gjør lesing enda morsommere! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegne

serier, eller du kan bli lest for - all lesing teller. Og selvsagt har vi premier! Når du legger inn bøker får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren.

Korona-begrensninger

Til tross for at sommerles er en digital lesekampanje vil vi møte på begrensinger i gjennomføringen pga av korona-tiltak. Fordi vi må regne med at ting kan endre seg i tiden 1. juni – 31. august er det viktig å bruke den siden du leser nå, for å få siste nytt. Vi vil også bruke Oppslagstavla inne på Sommerles.no for å gi beskjeder underveis.

Henting av premier

Du kan hente premier på alle tre bibliotekene.

Hovedbiblioteket har fra tirsdag 2. juni åpent mandag kl. 10.00 -19.00 og tirsdag - fredag 10.00 -15.00.

På Skjeberg og Tune bibliotek må du ringe på ringeklokken og da kommer bibliotekarene ut til deg med premien din. Mandager 13.00 - 19.00 og tirsdag - fredag kl. 10.00 - 15.00.

Merk at i juli måned er de helt stengt og du må oppsøke hovedbiblioteket for å hente premier.

Hvordan låne bøker fra biblioteket

Hovedbiblioteket: Fra tirsdag 2. juni kan du gå inn på biblioteket, selv hente det du har bestilt og selv gå og lete på hyllene etter noe som frister – og selvsagt få hjelp med lesetips.

Skjeberg bibliotek og Tune bibliotek er ikke fysisk åpne ennå. De har et tilbud om Takeaway-bibliotek. Det betyr at du kan bestille bøker du vil låne og så hente dem når du har fått beskjed om det. Du kan sende e-post med hvilke bøker du ønsker deg, du kan ringe og spørre etter bøker, du kan bestille bøkene selv i nett-katalogen vår. Mer informasjon om tilbudet.

Låne e-bøker og e-lydbøker:
Du kan også låne e-bøker og e-lydbøker med lånekortet ditt i appen BookBites.  I korona-tid har vi brukt ekstra penger på å øke tilbudet til dere i Bookbites. Les her om hvordan du laster den ned og tar den i bruk.

Tips for billedbøker: Billedbøkene i Nasjonalbibliotekets elektroniske bokhylle er lett tilgjengelig for barnefamilier, barnehager og bibliotek på billedbokhylla.no

Fest for sommerlesdeltakerne

Klovnen KnutLørdag 22. august planlegger vi å arrangere fest for deltakerne i sommerles i Kulås amfi, Kulåsparken. Klovnen Knut kommer med forestillingen "Alfabetasuppe". Dette er en morsom magisk forelesning i skikkelse av en forestilling og handler om bokstavene våre. Med humor, tryll og historier beskrives hvordan skriftlig kommunikasjon har utviklet seg fra bilder til symboler for lyd.

Da roper vi opp de som er påmeldt, deler ut is og lodd og premier til vinnerne, som er trukket på forhånd og de vi trekker på dagens lodd. Tid og sted kommer senere. Det kan bli publikumsbegrensninger pga. korona-restriksjoner. Vi regner med at 200 billetter blir lagt ut i ticketco.no. Billettene er gratis. De kan hentes ut fra 8. august. NB! Prioriter slik at sommerles-barna får billett. Ta bare ut billett til voksen-følge for de barna som ikke kan sitte alene.

 Invitasjon til festen får dere via «Oppslagstavla» inne på Sommerles.no. Det dukker opp en melding om at du har en beskjed når du logger deg inn. Den beskjeden vil du også finne under din profil.

Årets premier

1. Armbånd

2. Velg mellom viskelær eller spå

3. Velg mellom haitann eller smykkestein

 1. premie i Sommerles.no: Armbånd 2. premie i Sommerles.no: Viskelær 2. premie i Sommerles.no: Spå 3. premie i Sommerles.no: Haitenner 3. premie i Sommerles.no: Smykkesteiner

For de barna som leser mye er det mulig å komme enda høyere i level. Vi i Sarpsborg har derfor valgt å dele ut premier også på level 40 og 50! Da får du buttons med Sommerlesmotiver på. OBS! Det blir ikke gitt premievarsel i Sommerles når du kommer til level 40 og 50, så dette må du passe på selv.

Informasjon til foreldre, skoler og barnehager

Barnebibliotekarene kan dessverre ikke reise ut til skolene før sommerferien og møte barna direkte med oppfordring om å delta i år.  Desto viktigere blir den innsatsen skolene, barnehagene og foreldre selv gjør for å forklare barna hva Sommerles er og motivere dem til å delta. Sjekk altom.sommerles.no for all informasjon.

Det er 6. året vi arrangerer Sommerles i Sarpsborg – så heldigvis er mange nå kjent med opplegget. I fjor hadde vi utrolige rekorder på deltakelse og antall leste bøker. 34% av barna i målgruppa her i Sarpsborg deltok! Hurra!! Målet er likevel enda flere og mer aktive deltakere i år.

Husk at i Sommerles er å lese bøker:
- Å lese selv
- Lese sammen
- Høre på lydbøker
- Bli lest for

- Informasjonsbrev til barnehagene og foresatte til de barna som skal begynne
   på skolen til høsten
- Informasjonsbrev til skolene (rektor, klassestyrere, SFO-leder og skolebibliotekansvarlig)
- Informasjonsbrev til elever og foresatte
- Om hvorfor lesing og Sommerles.no er viktig

Lesetips

Det blir jo vanskeligere for dere å komme til biblioteket  og for oss å treffe dere og dele lesetips. Da kan det kanskje være god hjelp i noen lesetips på disse sidene:

Barnebokelskeren:
Her er en fin side med boktips fra Larvik bibliotek. Husk at du må bestille bøkene på Sarpsborg bibliotek.

Mest populære bøker for barn og unge siste 12 måneder på Sarpsborg bibliotek

Premie til skolebiblioteket

Skolebiblioteket på den skolen med flest aktive deltakere kan vinne en bokgave verdt kr. 10.000,-  Når du henter premier registrer vi hvilken skole du går på. Det kan bli ditt skolebibliotek som vinner!