>Sommerles 2022

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Sommerles 2022

Publisert: 31.08.2022 – Oppdatert: 04.11.2022 av: Vegard Krog Petersen

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! Fra 1. juni til 31. august kan alle i elever i barneskolen delta på sommerles.no, fra de som begynner i 1. klasse til de som går ut av 7. klasse.  Registrer hva du har lest, samle poeng, løs oppgaver og få kule premier!

sommerles.no kan barna registrere bøkene de leser eller lytter til, løse oppgaver, følge med på hva venner leser og få lesetips. Den spennende Sommerles-fortellingen kan bare leses av deltakerne. Den kommer med nytt kapittel hver uke på nettstedet. Samtidig henges et nytt kodeord opp i biblioteket. All aktivitet gir poeng, og poengene fører til at barna kan hente kule premier på biblioteket.  

Les så mye du orker, samtidig som du samler XP (poeng), troféer og premier. Stikk innom biblioteket, lån med deg bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier (eller bli lest for!) og hent kodeord og premier. Husk å registrere alt du leser - hver eneste side teller!

Årets premier

Level 10. Armbånd
Level 20. Velg mellom magisk fargeblyant eller jojo
Level 30. Velg mellom ørkenrose eller pyritt

 Sommerles 2022 armbånd Sommerles 2022 magisk fargeblyant Sommerles 2022: jojo

Sommerles 2022: ørkenrose Sommerles 2022: pyritt

For de barna som leser mye er det mulig å komme enda høyere i level. Vi i Sarpsborg har derfor valgt å dele ut premier også på level 40, 50, 60, 70, 80 og 90! Da får du buttons med Sommerlesmotiver på. OBS! Det blir ikke gitt premievarsel i Sommerles når du kommer til disse levels, så dette må du passe på selv.

Henting av premier

Du kan hente premier på alle tre bibliotekene. Siste frist er lørdag 17. september 2022!

Åpningstider fra 1. september:

Sarpsborg hovedbibliotek:
Mandag - onsdag: kl. 10.00-19.00, torsdag - fredag: kl. 10.00-16.00, lørdager 10.00 – 16.00.
NB: Hovedbiblioteket har flyttet midlertidig til «Matstova» på Torget (St. Marie gate 121).

Skjeberg bibliotek og Tune bibliotek
Mandag og onsdag: kl. 13.00-19.00, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 10.00-16.00.

Fest for deltakerne

Lørdag 27. august kl.12:00 blir det fest på torget for alle barn som har vært med på årets Sommerles!

Det blir is til alle påmeldte barn, utlodding av premier, og underholdning ved Diorama Musikalteater! De viser et utdrag fra produksjonende hadde i april: Trollmannen fra Oz og de fire heksene.

Ved dårlig vær vil festen flyttes inn på Storbyen. iSarpsborg arrangerer Bylørdag samtidig, så denne dagen vil det skje mye spennende i sentrum.

Påmelding skjer til tunebib@sarpsborg.com. Husk å oppgi fullt navn og alder på barna, samt telefonnummer til voksenkontakt, i påmeldings-eposten.

Låne e-bøker og e-lydbøker

Barna kan låne e-bøker og e-lydbøker i appen BookBites. De kan logge seg inn med lånekortet og PIN-kode, eller via Feide. Ved innlogging via Feide må dere hjelpe barna slik at de kjenner sitt brukernavn og passord – også når Ipadene er levert inn for sommeren.

Bokpremie til et skolebibliotek  

Den skolen som utmerker seg med relativt mange og svært aktive deltakere i årets Sommerles får en bokgave verdt kr. 10.000 - til skolebiblioteket sitt. Dette er spesielt for Sarpsborg.