Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Sommerskolen i Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Sommerskolen i Sarpsborg

08.07.2021

I hele skoleferien, fra uke 25 til uke 33 arrangeres Sommerskolen i Sarpsborg. Dette handler ikke om å sitte å pugge norsk og matematikk, men om lek og moro. Her kan du lese mer om Sommerskolen.

Hva er Sommerskolen?

Sommerskolen er et gratis tilbud til alle elever 1.-10. trinn skoleåret 2020-2021, som er bosatt i Sarpsborg kommune. Målet er å kunne delta i lærerike, sosiale og kulturelle aktiviteter som bidrar til sosial kompetanse, mestring og nye opplevelser.

Mer om sommerskolen

Sommerskolen vil være et tilbud gjennom hele sommeren, fra uke 25 til uke 33, og aktivitetene tilbys i form av ukeskurs som avholdes en eller flere ganger i løpet av perioden. Ukeskursene går over fire til fem hverdager (man-fre), i tidsrommet kl.09.00-14.00/15.00.

Det blir mange forskjellige aktiviteter å velge mellom, fra idrett, gaming og friluftsliv - til musikk, film og dans! Hele programmet kan du se i ukesoversikten nedenfor.

Sommerskolen koordineres av Sarpsborg kommune, og aktivitetene lages i samarbeid med ulike lokale aktører.
Alle kursene ledes av erfarne instruktører, som fyller dagen med lek og læring, inkludering og samhold - og hver dag serveres gratis lunsj!

Målet vårt er å skape mange gode sommerminner for barn og unge i Sarpsborg. Vi ønsker også at alle Sommerskoleelever skal få lære noe nytt og ha en aktiv og sosial uke sammen med andre!

Hvem kan melde seg på?

Alle elever som er bosatt i Sarpsborg kommune, og som gikk i 1.-10. trinn i skoleåret 2020-2021, kan melde seg på.

Påmelding

Nå er Sommerskolen i gang! 

Alle som har meldt seg på har nå fått svar om hvilke kurs de har fått plass på. Er du påmeldt, men ikke fått svar? Husk å sjekke søppelpost, og ta kontakt med oss om du mangler svar. Send da en mail til sommerskolen@sarpsborg.com.

Påmeldingen til restplasser er nå åpen!

Noen av kursene har fortsatt ledige plasser, og man kan nå sende inn påmelding.

Påmelding gjøres nå direkte til kursstedet.I programmet finner du informasjon om hvilke kurs som har ledige plasser, og kontaktinformasjon til kursstedet.

Du kan melde deg på ved å kopiere malen nedenfor inn i en epost, og sende den til riktig kurssted. Etter kort tid vil du få svar fra kursstedet, og motta mer informasjon om kurset og oppmøte. Plassene fylles opp fortløpende, og vi forsøker å holde nettsidene oppdatert, men vi ber om forståelse for at noen kurs kan ha blitt fylt opp før vi rekker å oppdatere nettsiden.

Denne informasjonen trenger kursstedet:

Kopier denne malen inn i en epost. Fyll inn informasjon om eleven og send til riktig kurssted.

Elevens navn: Eks Ola Nordmann
Klassetrinn (hvilket klassetrinn gikk eleven i skoleåret 2020/2021?: eks 1. trinn
Er eleven bosatt i Sarpsborg kommune?: Eks ja
Foresattes navn: Kari Nordmann
Foresattes telefonnummer: eks 12345678
Foresattes epostadresse: eks kari.nordmann@epost.no
Har eleven behov for tilrettelegging (ja/nei)?: Eks nei
Hvilket kurs ønsker eleven å melde seg på (det er kun mulig å sende påmelding til kurs som har ledig plass, se liste nedenfor)?: Eks Aktiv i Dumpa
Hvilken uke ønsker eleven å melde seg på (det er kun mulig å sende påmelding til kurs som har ledig plass, se liste nedenfor)?: Eks uke 31

Lurer du på noe i forbindelse med en aktivitet? Du finner kontaktinfo til alle arrangører i dette skjemaet: 

Kontaktinfo kurssteder Sommerskolen 2021.pdf

 

Program - Hva skjer?

Klikk på ukene for å se hva som er planlagt av aktiviteter. 

Uke 25 - disse aktivitene har vært

Mer om aktivitetene i i uke 25

Trampoline, airtrack, dans, turn, akrobatikk! 

 Sarpsborg turn

Sarpsborg Turnforening og STF Patriots inviterer til aktivitetsskole i Sannesundsveien Flerbrukshall, i uteområdene på skolen og i Kulåsparken. Instruktørene våre gleder seg til å lære bort triks på trampoline og trampett, akrobatikk, pyramider og turnelementer, samtidig som vi bruker utearealene til f.eks. fotball og basketball. Kulåsparken brukes til morsomme oppgaver og aktivitetsløyper. Instruktørene er selv utøvere og er blant annet elever på Idrettslinja på St Olav og har kurs fra Norges Gymnastikk og Turnforbund og Norges Amerikanske idretters forbund. Ukeskurset er kun mandag, tirsdag og onsdag. 

 • Arrangeres i uke: 25/26/31/32
 • Tid: 09:30-14:00
 • Klassetrinn: 1-4. Trinn, 5-7. Trinn, 8-10. trinn
 • Oppmøtested: Sannesundsveien Flerbrukshall

Parkour sommerskole

Parkour 

Fem dager fylt med parkour, fysisk aktivitet, lek, moro, mestring, samhold og gode sommerminner. Tilbys av to profesjonelle parkour instruktører og utøvere som er blant Norges fremste instruktører. Vi ønsker å lære bort grunnleggende kunnskap og skills i parkour, samtidig hjelpe barn å få en lærerik opplevelse. 

 • Arrangeres i uke: 25
 • Tid: 09:00-15:00
 • Oppmøtested: Glengshølen på mandag. Videre beskjed de andre dagene.
 • Klassetrinn: 3-6. trinn

Sommerskole - Skjeberg Turn

Skjeberg Turnforening tilbyr Sommerskole for barn i alderen 7-12 år, (født 2014-2008). Sarpsborgs nyeste idrettsanlegg, med flotte fasiliteter både ute og inne. Lunsj serveres fra 1100-1200. Vi stiller med voksne kvalifiserte trenere med god erfaring som skal gi gode og trygge rammer. Det vektlegges varierende innhold med aktiviteter inne og ute. Fotball/ballidretter, allidrett, grunnleggende basisferdigheter innen gym og turn, dans, musikk/bevegelse, ressurstrening, innføring i Rytmisk gymnastikk, etc.

 • Arrangeres i uke 25/26/27/28/29/30/31
 • Tid: 09:00-14:00
 • Oppmøtested: Sandbakkenhallen
 • Klassetrinn: 1. - 7.trinn

Fiolinundervisning

I sommer kan du lære deg å spille fiolin, eller få mer undervisning hvis du spiller fra før. I ukene 25 og 26 kan du komme til kulturskolen to ganger per uke for å få en innføring eller videreføring i fiolin av Maria Dahl. Vi har fioliner til utlån for dem som trenger det, og vil avtale tidspunkt med den enkelte etter påmelding. 

 • Arrangeres i uke 25/26
 • Tid: Avtales individuelt med læreren, finner sted mandag - torsdag mellom kl 10-15.
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 2. - 10.klasse

Gitarundervisning

Spill gitar

I sommer kan du lære deg å spille gitar, eller få mer undervisning hvis du spiller fra før. I ukene 25 og 26 kan du komme til kulturskolen to ganger per uke for å få en innføring eller videreføring i gitar av Adrian Skansen. Vi har gitarer til utlån for dem som trenger det, og vil avtale tidspunkt med den enkelte etter påmelding. 

 • Arrangeres i uke 25/26
 • Tid: Avtales individuelt med læreren, finner sted mandag - torsdag mellom kl 10-15.
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 2. - 10.klasse

Musikkproduksjon

Liker du å lage musikk på lap-topen og har lyst til å lære deg mer? I ukene 25 og 26 kan du komme to ganger per uke for å få en innføring i hvordan du bruker programmet Live til å lage musikk. Opplegget blir tilpasset til ditt nivå enten du er ganske fersk eller har holdt på med dette en stund. I løpet av kurset håper vi å gi deltagerne en grunnleggende forståelse av hvordan en låt er bygd opp, og gi dem inspirasjon til egne ideer sammen med Other States. Sjekk ham ut på Soundcloud eller Spotify. 

 • Arrangeres i uke: 25/26
 • Tid: 12:00-15:00
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 8-10. trinn

Fotballakademi med SFK

Dette er et tilbud til de som allerede spiller fotball, men som er for store for Tine Fotballskole (som arrangeres samtidig). Her blir det fotballtreninger med gode instruktører, og fokus på å utvikle spillernes fotballferdigheter. Det blir 2 treningsøkter om dagen, deltakerne får mat og drikke, og det blir en liten teoridel hver dag om ulike temaer.

 • Arrangeres i uke: 25 (tirsdag-fredag)
 • Tid: 10:00-15:00
 • Oppmøtested: Kurlandveien 4
 • Klassetrinn: 7.-8. trinn

Ballettcamp

ballett

Ballettcamp er en ukes intensivt sommerkurs i ballett for ungdomstrinnet, med ballettpedagog Helene Maria Bakker. Campen er for dem som allerede danser ballett fra før og ønsker å fordype seg i faget, forbedre teknikken, styrken og smidigheten. Det undervises etter den russiske Vaganova-metodikken, der det legges vekt på en sterk teknikk med fokus på lange linjer og en elegant utførelse av bevegelsene. Dette vil være en unik sjanse for de som elsker ballett og kanskje tenker på å satse, til å utforske ballettens verden og få testet potensialet sitt.

 • Arrangeres i uke: 25
 • Tid: 09:30-14:30
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 8-10. trinn

Skøyteskole med IHK Sparta Sarpsborg

skøyter

Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg ønsker å invitere alle barn i Sarpsborg kommune til å lære seg og gå på skøyter i uke 25 og 26. Det vil bli gitt grunnleggende skøyteopplæring, samt mange andre artige aktiviteter både på is og utenfor. Alle aktiviteter vil foregå i Sparta Amfi Ungdomshall.

 • Arrangeres i uke: 25/26
 • Tid: 09:00-15:00
 • Klassetrinn: 1.-7. trinn uke 25, 6.-10. trinn uke 26
 • Oppmøtested: Sparta Amfi Ungdomshall

Sommerliv på gården

barn på gård
(foto: Cathrine Fjotland)

Har du lyst til å lære om livet på gården? Vil du komme nærmere naturen, dyrene og plantene? Sommerskole på Brandstorp Gård vil gi deg praktiske og gode erfaringer om hvordan det er å drive en gård, og du vil oppleve livet på gården. Bli med på både lærerike og morsomme aktiviteter. Her er det dyr som skal stelles og fores, grønnsaker som skal pleies og høstes, og du blir også med på å tilberede måltidene. Gjennom undervisning på gården tilegner elevene seg kunnskap til lokalt landbruk. Elevene får kunnskap om tradisjoner knyttet til landbruk og hvordan ressursene utnyttes i dag. Elevene blir med i gårdens produksjon og slik vil kunnskap om forvalting av jorden formidles på en naturlig måte.

 • Arrangeres i uke: 25/26/32
 • Tid: Kl 09:30-14:30
 • Oppmøtested: Brandstorp gård, Brandstorpveien 30, Skjeberg
 • Klassetrinn: 2-9. trinn

Uke 26 - disse aktivitetene har vært

Mer om aktivitetene i uke 26

Lek og moro på tennisbanen - Sarpsborg Tennisklubb - FULLT


Tennisklubben inviterer til lek og moro med ball og racket på vårt anlegg ved siden av Kulås-parken. Vi håper du får det gøy og at du vil lære litt om å spille tennis, i tillegg til andre morsomme aktiviteter og konkurranser. Alle får diplom og premie etter deltakelsen og kanskje vil du fortsette etterpå. Vi gleder oss til å se deg! OBS! Dette kurset er fullt. Ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 26/27
 • Tid:10:00-15:00
 • Oppmøtested: Sarpsborg tennisklubb
 • Klassetrinn: 1-4. trinn (uke 26) og 5-7. trinn (uke 27)

Skøyteskole med IHK Sparta Sarpsborg - LEDIGE PLASSER

skøyter

Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg ønsker å invitere alle barn i Sarpsborg kommune til å lære seg og gå på skøyter i uke 25 og 26. Det vil bli gitt grunnleggende skøyteopplæring, samt mange andre artige aktiviteter både på is og utenfor. Alle aktiviteter vil foregå i Sparta Amfi Ungdomshall. Dette kurset har fortsatt ledige plasser.

 • Arrangeres i uke: 25/26
 • Tid: 09:00-15:00
 • Klassetrinn: 1.-7. trinn uke 25, 6.-10. trinn uke 26
 • Oppmøtested: Sparta Amfi Ungdomshall

Påmelding til restplasser til dette kurset sendes til jonas@ihksparta.no.

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Sommerskole - Skjeberg Turn - FULLT

Skjeberg Turnforening tilbyr Sommerskole for barn i alderen 7-12 år, (født 2014-2008). Sarpsborgs nyeste idrettsanlegg, med flotte fasiliteter både ute og inne. Lunsj serveres fra 1100-1200. Vi stiller med voksne kvalifiserte trenere med god erfaring som skal gi gode og trygge rammer. Det vektlegges varierende innhold med aktiviteter inne og ute. Fotball/ballidretter, allidrett, grunnleggende basisferdigheter innen gym og turn, dans, musikk/bevegelse, ressurstrening, innføring i Rytmisk gymnastikk, etc. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke 25/26/27/28/29/30/31
 • Tid: 09:00-14:00
 • Oppmøtested: Sandbakkenhallen
 • Klassetrinn: 1. - 7.trinn

Trampoline, airtrack, dans, turn, akrobatikk! FULLT

 Sarpsborg turn

Sarpsborg Turnforening og STF Patriots inviterer til aktivitetsskole i Sannesundsveien Flerbrukshall, i uteområdene på skolen og i Kulåsparken. Instruktørene våre gleder seg til å lære bort triks på trampoline og trampett, akrobatikk, pyramider og turnelementer, samtidig som vi bruker utearealene til f.eks. fotball og basketball. Kulåsparken brukes til morsomme oppgaver og aktivitetsløyper. Instruktørene er selv utøvere og er blant annet elever på Idrettslinja på St Olav og har kurs fra Norges Gymnastikk og Turnforbund og Norges Amerikanske idretters forbund. Ukeskurset er kun mandag, tirsdag og onsdag. Dette kurset har ingen ledige plasser. Du kan ikke melde deg på.

 • Arrangeres i uke: 25/26/31/32
 • Tid: 09:30-14:00
 • Klassetrinn: 1-4. Trinn, 5-7. Trinn, 8-10. trinn
 • Oppmøtested: Sannesundsveien Flerbrukshall

Samspill og impro - LEDIGE PLASSER

I denne sommerskoleaktiviteten får du lære en hel del om rytmer gjennom samspill, improvisasjon og lytting. Det er en fordel om du har spilt eller spiller et instrument fra før, og du må helst ha med instrumentet ditt. Trommer og piano har vi tilgjengelig. Vi går ut i lunsjen, og har sosiale aktiviteter i pausene. På fredag vil det bli en liten konsert for foreldrene for å vise fram det vi har lært. Det er fortsatt ledige plasser til kurset. 

 • Arrangeres i uke: 26
 • Tid: 09:00-15:00
 • Oppmøtested: St. Marie gate 68
 • Klassetrinn: 5-6. trinn

Påmelding til restplasser ved dette kurset sendes til ingvild.toftner@sarpsborg.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Fiolinundervisning - FULLT

I sommer kan du lære deg å spille fiolin, eller få mer undervisning hvis du spiller fra før. I ukene 25 og 26 kan du komme til kulturskolen to ganger per uke for å få en innføring eller videreføring i fiolin av Maria Dahl. Vi har fioliner til utlån for dem som trenger det, og vil avtale tidspunkt med den enkelte etter påmelding. Dette kurset har ingen ledige plasser. Du kan ikke melde deg på.

 • Arrangeres i uke 25/26
 • Tid: Avtales individuelt med læreren, finner sted mandag - torsdag mellom kl 10-15.
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 2. - 10. klasse

Gitarundervisning - FULLT

Spill gitar

I sommer kan du lære deg å spille gitar, eller få mer undervisning hvis du spiller fra før. I ukene 25 og 26 kan du komme til kulturskolen to ganger per uke for å få en innføring eller videreføring i gitar av Adrian Skansen. Vi har gitarer til utlån for dem som trenger det, og vil avtale tidspunkt med den enkelte etter påmelding. Dette kurset har ingen ledige plasser. Du kan ikke melde deg på.

 • Arrangeres i uke 25/26
 • Tid: Avtales individuelt med læreren, finner sted mandag - torsdag mellom kl 10-15.
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 2. - 10.klasse

Musikkproduksjon - LEDIGE PLASSER

Liker du å lage musikk på lap-topen og har lyst til å lære deg mer? I ukene 25 og 26 kan du komme to ganger per uke for å få en innføring i hvordan du bruker programmet Live til å lage musikk. Opplegget blir tilpasset til ditt nivå enten du er ganske fersk eller har holdt på med dette en stund. I løpet av kurset håper vi å gi deltagerne en grunnleggende forståelse av hvordan en låt er bygd opp, og gi dem inspirasjon til egne ideer sammen med Other States. Sjekk ham ut på Soundcloud eller Spotify. Kurset har ledige plasser.

 • Arrangeres i uke: 25/26
 • Tid: mandag - fredag, 12:00-15:00
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 8-10. trinn

Påmelding sendes til ingvild.toftner@sarpsborg.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Sommer i Sarp - Café UK - LEDIGE PLASSER

Dette er et prosjekt for deg som går på ungdomskolen og skal være hjemme i Sarpsborg i sommer. Prosjektet går blant annet ut på at vi skal lage videorepotasjer av aktiviteter for ungdom (skatepark, Glengshølen, trampolinepark osv.). Her trenger man ingen forkunnskaper for å være med, og det er en super mulighet til å lære deg å filme, redigere, stå foran kamera og masse mer. Du får opplæring og tilgang på masse teknisk utstyr. Kurset har ledige plasser.

 • Arrangeres i uke: 26/27/28/32/33
 • Tid: Mandag - fredag kl 10-15
 • Oppmøtested: Ungdommens kulturhus

Påmelding til camilla.tangen@sarpsborg.com

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Sommerliv på gården - FULLT

barn på gård
(foto: Cathrine Fjotland)

Har du lyst til å lære om livet på gården? Vil du komme nærmere naturen, dyrene og plantene? Sommerskole på Brandstorp Gård vil gi deg praktiske og gode erfaringer om hvordan det er å drive en gård, og du vil oppleve livet på gården. Bli med på både lærerike og morsomme aktiviteter. Her er det dyr som skal stelles og fores, grønnsaker som skal pleies og høstes, og du blir også med på å tilberede måltidene. Gjennom undervisning på gården tilegner elevene seg kunnskap til lokalt landbruk. Elevene får kunnskap om tradisjoner knyttet til landbruk og hvordan ressursene utnyttes i dag. Elevene blir med i gårdens produksjon og slik vil kunnskap om forvalting av jorden formidles på en naturlig måte. Dette kurset har ingen ledige plasser. Du kan ikke melde deg på.

 • Arrangeres i uke: 25/26/32
 • Tid: Kl 09:30-14:30
 • Oppmøtested: Brandstorp gård, Brandstorpveien 30, Skjeberg
 • Klassetrinn: 2-9. trinn

Uke 27 - Fullt

Sommergøy! FULLT

sommergøy

Det Hjelpende Hjertet inviterer til Sommergøy, deltakelse er gratis.
Aktivitetene foregår i Tindlundhallen, fotballbanen og på skolen. Det er mange flotte
muligheter for å utfolde seg. Her får barna delta på flere aktiviteter, som skaper
glede, mestringsfølelse, kreativ stimulans og spenning i trygge omgivelser. Vi sørger
for gode og minnerike opplevelser. Dette kurset har ingen ledige plasser. Du kan ikke melde deg på.

Aktiviteter
– Gaming
– Bordtennis
– Basketball
– Airhockey
– Fussball
– Innebandy
– Fotball

 • Arrangeres i uke: 27/ 28
 • Tid: 09:00-15:00
 • Oppmøtested: Tindlundhallen
 • Klassetrinn: 4-5., 6-7. og 8-10. trinn
Lek og moro på tennisbanen - Sarpsborg Tennisklubb - FULLT


Tennisklubben inviterer til lek og moro med ball og racket på vårt anlegg ved siden av Kulås-parken. Vi håper du får det gøy og at du vil lære litt om å spille tennis, i tillegg til andre morsomme aktiviteter og konkurranser. Alle får diplom og premie etter deltakelsen og kanskje vil du fortsette etterpå. Vi gleder oss til å se deg! Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 26/27
 • Tid: 10:00-15:00
 • Oppmøtested: Sarpsborg tennisklubb
 • Klassetrinn: 1-4. trinn (uke 26) og 5-7. trinn (uke 27)
Sommerskole - Skjeberg Turn FULLT

Skjeberg Turnforening tilbyr Sommerskole for barn i alderen 7-12 år, (født 2014-2008). Sarpsborgs nyeste idrettsanlegg, med flotte fasiliteter både ute og inne. Lunsj serveres fra 1100-1200. Vi stiller med voksne kvalifiserte trenere med god erfaring som skal gi gode og trygge rammer. Det vektlegges varierende innhold med aktiviteter inne og ute. Fotball/ballidretter, allidrett, grunnleggende basisferdigheter innen gym og turn, dans, musikk/bevegelse, ressurstrening, innføring i Rytmisk gymnastikk, etc. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke 25/26/27/28/29/30/31
 • Tid: 09:00-14:00
 • Oppmøtested: Sandbakkenhallen
 • Klassetrinn: 1. - 7.trinn
Karateskole - FULLT

Vår karateskole skal gi barna muligheten til å ha en aktiv sommer med idrett.
Hovedvekt vil bli på karate, men vi vil også bruke mye tid på andre aktiviteter og leik.
Utgangspunktet er vår DOJO (treningslokalet) i Østre bydel, men vil i hovedsak trene ute i Kulåsparken eller Glengshølen. Deltakerne vil få karatedrakter. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 27/28/29
 • Tid: 09:00-14:00 Mandag-lørdag
 • Klassetrinn: 1.-5. trinn, 6.-10. trinn
 • Oppmøtested: Sandesundsveien skole uteområdet
Sommer i Sarp - Café UK - FULLT

Dette er et prosjekt for deg som går på ungdomskolen og skal være hjemme i Sarpsborg i sommer. Prosjektet går blant annet ut på at vi skal lage videorepotasjer av aktiviteter for ungdom (skatepark, Glengshølen, trampolinepark osv.). Her trenger man ingen forkunnskaper for å være med, og det er en super mulighet til å lære deg å filme, redigere, stå foran kamera og masse mer. Du får opplæring og tilgang på masse teknisk utstyr. 

 • Arrangeres i uke: 26/27/28/32/33
 • Tid: Mandag - fredag kl 10-15
 • Klassetrinn: 8.-10. trinn
 • Oppmøtested: Ungdommens kulturhus

Uke 28 - Noen ledige plasser

Chi Kickboxing - FULLT

Kom og prøv kampsporten Chi Kickboxing. Vi holder til i egne lokaler sentrum («Strøket») og vil gi deg grunnleggende opplæring i sporten- og en del lek og moro. Både ute og inne.
Du vil til odel og eie få et par boxinghansker gratis. Kurset har ingen ledige plasser. Du kan ikke melde deg på.

 • Arrangeres i uke: 28/29/30
 • Tid: 10:30-15:00
 • Oppmøtested: Sarpsborg Chikickboxing`s treningslokale, Glengsgata 29
 • Klassetrinn: 6.-10. trinn
Sommergøy! - LEDIGE PLASSER

sommergøy

Det Hjelpende Hjertet inviterer til Sommergøy, deltakelse er gratis.
Aktivitetene foregår i Tindlundhallen, fotballbanen og på skolen. Det er mange flotte
muligheter for å utfolde seg. Her får barna delta på flere aktiviteter, som skaper
glede, mestringsfølelse, kreativ stimulans og spenning i trygge omgivelser. Vi sørger
for gode og minnerike opplevelser. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

Aktiviteter
– Gaming
– Bordtennis
– Basketball
– Airhockey
– Fussball
– Innebandy
– Fotball

 • Arrangeres i uke: 27/ 28
 • Tid: 09:00-15:00
 • Oppmøtested: Tindlundhallen
 • Klassetrinn: 4-5., 6-7. Og 8-10. trinn

Påmelding til terje.bratland@dethjelpendehjertet.no 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Karateskole - FULLT

Vår karateskole skal gi barna muligheten til å ha en aktiv sommer med idrett.
Hovedvekt vil bli på karate, men vi vil også bruke mye tid på andre aktiviteter og leik.
Utgangspunktet er vår DOJO (treningslokalet) i Østre bydel, men vil i hovedsak trene ute i Kulåsparken eller Glengshølen. Deltakerne vil få karatedrakter. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 27/28/29
 • Tid: 09:00-14:00 Mandag-lørdag
 • Klassetrinn: 1.-5. trinn, 6.-10. trinn
 • Oppmøtested: Uteområdet ved Sandesundsveien skole.
Sommer i Sarp - Café UK - FULLT

Dette er et prosjekt for deg som går på ungdomskolen og skal være hjemme i Sarpsborg i sommer. Prosjektet går blant annet ut på at vi skal lage videorepotasjer av aktiviteter for ungdom (skatepark, Glengshølen, trampolinepark osv.). Her trenger man ingen forkunnskaper for å være med, og det er en super mulighet til å lære deg å filme, redigere, stå foran kamera og masse mer. Du får opplæring og tilgang på masse teknisk utstyr. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 26/27/28/32/33
 • Tid: Mandag - fredag kl 10-15
 • Oppmøtested: Ungdommens kulturhus
 • Klassetrinn: 8.-10. trinn
Sommerskole - Skjeberg Turn - FULLT

Skjeberg Turnforening tilbyr Sommerskole for barn mellom 1-7. trinn, mandag til torsdag fra 09 - 14.
Vi stiller med kvalifiserte trenere. Bli med når vi tilbyr varierert innhold med aktiviteter inne og ute. Det blir alt fra fotball/ballidretter, allidrett, grunnleggende basisferdigheter innen gym og turn, dans, musikk/bevegelse, til  ressurstrening, og innføring i Rytmisk Gymnastik. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke 25/26/27/28/29/30/31/32
 • Oppmøtested: Sandbakkenhallen
 • Klassetrinn: 1. - 7.trinn

Uke 29 - Noen ledige plasser

Spillskolen, Minecraft med mer - LEDIGE PLASSER

Gaming

Gjennom fem dager skal vi bygge vår egen vikinglandsby i Minecraft, samtidig som vi sitter i et vikingtelt i Kulåsparken. Vi deler deltagerne opp i to grupper, som får hver sin veileder. Det kommer også til å bli ulike vikingleker og annen moro i parken. Det blir ulike konkurranser og annet gøy gjennom uka, hvor de to lagene skal konkurrere i ulike aktiviteter også utenfor spillteltet. I tillegg til veilederne det vil være frivillige assistenter fra videregående og til og med 20 år. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 29
 • Tid: 12:00-19:00
 • Oppmøtested: Landeparken
 • Klassetrinn: 5.-10. trinn

Påmelding til ole-martin-pedersen.gjestad@sarpsborg.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Golfskole på Skjeberg Golfklubb - FULLT
Golf

Vi på Skjeberg Golfklubb ønsker å invitere til golfskole med fokus på idrett og lek. Våre to trenere, Synne og Hedda, vil sette opp morsomme stasjoner der dere må bruke kølle og ball til å slå over og under hinder, ut av sandgropa, putte ballen i hullet, og slå så fort og langt som mulig. All aktivitet vil foregå ute og dere trenger ikke å kunne noe om golf for å være med. Alt nødvendig utstyr finnes på plass. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 29/30
 • Tid: 10:00-14:00
 • Oppmøtested: Klubbhuset på Skjeberg Golfklubb, Hevingen 81, 1739 Borgenhaugen
 • Klassetrinn: 1-4. trinn (uke 29), 5.-7.trinn (uke 30)
Filmskole for ungdom - LEDIGE PLASSER

Film

Profesjonelle filmskapere underviser og veileder elever fra 8.-10. trinn i filmproduksjon. Kurset vil avholdes på kommunens kulturskole. Elevene velger selv sjanger og arbeidsoppgaver før de produserer egne filmer i deres lokalmiljø. Filmene kan lastes ned og beholdes etter endt kurs. Elevene kan blant annet velge mellom å lage: musikkvideo, ekstremsportfilm, scene fra kortfilm, dokumentar/reportasje. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke 29
 • Tid: kl 10-15
 • Oppmøtested: St.Marie gt 68
 • Trinn: 6. - 10. trinn

Påmelding til thea.einarsson@gmail.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Chi Kickboxing - LEDIGE PLASSER

Kom og prøv kampsporten Chi Kickboxing. Vi holder til i egne lokaler sentrum («Strøket») og vil gi deg grunnleggende opplæring i sporten- og en del lek og moro. Både ute og inne.
Du vil til odel og eie få et par boxinghansker gratis. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 28/29/30
 • Tid: 10:30-15:00
 • Oppmøtested: Sarpsborg Chikickboxing`s treningslokale, Glengsgata 29
 • Klassetrinn: 6.-10. trinn

Påmelding til chris.d.ngo@gmail.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Sommerskole - Skjeberg Turn - LEDIGE PLASSER

Skjeberg Turnforening tilbyr Sommerskole for barn i alderen 7-12 år, (født 2014-2008). Sarpsborgs nyeste idrettsanlegg, med flotte fasiliteter både ute og inne. Lunsj serveres fra 1100-1200. Vi stiller med voksne kvalifiserte trenere med god erfaring som skal gi gode og trygge rammer. Det vektlegges varierende innhold med aktiviteter inne og ute. Fotball/ballidretter, allidrett, grunnleggende basisferdigheter innen gym og turn, dans, musikk/bevegelse, ressurstrening, innføring i Rytmisk gymnastikk, etc. Kurset har ledige plasser. Påmelding sendes til kursstedet.

 • Arrangeres i uke 25/26/27/28/29/30/31
 • Tid: 09:00-14:00
 • Oppmøtested: Sandbakkenhallen
 • Klassetrinn: 1. - 7.trinn

Påmelding til marit@skjebergturn.no

Karateskole - LEDIGE PLASSER

Vår karateskole skal gi barna muligheten til å ha en aktiv sommer med idrett.
Hovedvekt vil bli på karate, men vi vil også bruke mye tid på andre aktiviteter og leik.
Utgangspunktet er vår DOJO (treningslokalet) i Østre bydel, men vil i hovedsak trene ute i Kulåsparken eller Glengshølen. Deltakerne vil få karatedrakter. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 27/28/29
 • Tid: 09:00-14:00 Mandag-lørdag
 • Klassetrinn: 1.-5. trinn, 6.-10. trinn
 • Oppmøtested: Sandesundsveien skole, uteområdet.

Påmelding til elsolalumbra2003@yahoo.no 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Uke 30 - Noen ledige plasser

Golfskole på Skjeberg Golfklubb - LEDIGE PLASSER
Golf

Vi på Skjeberg Golfklubb ønsker å invitere til golfskole med fokus på idrett og lek. Våre to trenere, Synne og Hedda, vil sette opp morsomme stasjoner der dere må bruke kølle og ball til å slå over og under hinder, ut av sandgropa, putte ballen i hullet, og slå så fort og langt som mulig. All aktivitet vil foregå ute og dere trenger ikke å kunne noe om golf for å være med. Alt nødvendig utstyr finnes på plass. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 29/30
 • Tid: 10:00-14:00
 • Oppmøtested: Klubbhuset på Skjeberg Golfklubb, Hevingen 81, 1739 Borgenhaugen
 • Klassetrinn: 1-4. trinn (uke 29), 5.-7.trinn (uke 30)

Påmelding til line@skjeberggk.no 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Gamingskole: Rocket Leauge - FULLT

Gaming

I uke 30 er det Rocket League som er i fokus på spillskolen. Deltakerne blir delt inn i lag på 3 og får hver sin mentor. Mentorene består av proffe Rocket League-spillere og trenere, som flere kanskje kjenner til fra før av. Gjennom uka blir det ulike internkonkurranser og turneringer, og sosiale aktiviteter også utenfor spillrommet. I tillegg til kursholdere det vil være frivillige assistenter fra videregående og til og med 20 år. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 30
 • Tid: 09:00-16:00
 • Oppmøtested: ungdommenes kulturhus
 • Klassetrinn: 5-10. trinn
Chi Kickboxing - LEDIGE PLASSER

Kom og prøv kampsporten Chi Kickboxing. Vi holder til i egne lokaler sentrum («Strøket») og vil gi deg grunnleggende opplæring i sporten- og en del lek og moro. Både ute og inne.
Du vil til odel og eie få et par boxinghansker gratis. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 28/29/30
 • Tid: 10:30-15:00
 • Oppmøtested: Sarpsborg Chikickboxing`s treningslokale, Glengsgata 29
 • Klassetrinn: 6.-10. trinn

Påmelding til chris.d.ngo@gmail.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Sommerskole - Skjeberg Turn - FULLT

Skjeberg Turnforening tilbyr Sommerskole for barn i alderen 7-12 år, (født 2014-2008). Sarpsborgs nyeste idrettsanlegg, med flotte fasiliteter både ute og inne. Lunsj serveres fra 1100-1200. Vi stiller med voksne kvalifiserte trenere med god erfaring som skal gi gode og trygge rammer. Det vektlegges varierende innhold med aktiviteter inne og ute. Fotball/ballidretter, allidrett, grunnleggende basisferdigheter innen gym og turn, dans, musikk/bevegelse, ressurstrening, innføring i Rytmisk gymnastikk, etc. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke 25/26/27/28/29/30/31
 • Tid: 09:00-14:00
 • Oppmøtested: Sandbakkenhallen
 • Klassetrinn: 1. - 7.trinn
Parkour sommerskole - LEDIGE PLASSER

Parkour
5 dager fylt med parkour, fysisk aktivitet, lek, moro, mestring, samhold og gode sommerminner. Tilbys av 2 profesjonelle parkour instruktører og utøvere som er blant Norges fremste instruktører. Vi ønsker å lære bort grunnleggende kunnskap og skills i parkour, samtidig hjelpe barn å få en lærerikt opplevelse. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 30
 • Tid: 09:00-15:00
 • Oppmøtested: Glengshølen på mandag. Videre beskjed de andre dagene.
 • Klassetrinn: 7-10. trinn

Påmelding til exeo.project@gmail.com  

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Volleyball - FULLT

Vi ønsker å invitere barn fra 3 - 8 klasse på sommerskole i regi av Sarpsborg Volleyballklubb. Sommerskolen vil arrangeres i Grålumhallen og vi vil utenom innføring i volleyball også spille andre ballspill samt spise felles måltider.

Det vil være 4 instruktører tilstede til enhver tid fra vårt G19 og G17 lag samt en voksen person. Blant instruktørene er det ungdom/unge voksne som har spilt volleyball lenge og som gleder seg til å dele erfaringer. Hovedfokus skal være rettet mot mestring og å ha det gøy.

Vi håper dere ønsker å bli med på noen morsomme treninger å få et innblikk i hvordan volleyball spilles. Velkommen skal dere være. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 30/31/32 (mandag-torsdag alle ukene)
 • Tid: 10:00-15:00
 • Oppmøtested: Grålumhallen
 • Klassetrinn: 3. - 8.trinn
Aktiv i Dumpa - LEDIGE PLASSER

Aktiv i dumpa

Nå kan du være med på en uke med gøy, lek, spill og moro i Dumpa aktivitetspark. Sarpsborg Idrettsråd ønsker alle barn i skolealder velkommen til «AktiviDumpa» – og det er helt gratis!

Her vil du møte flere unge instruktører, og flere fra idrettslag.

Det er første gang Idrettsrådet arrangerer et ferietilbud i «AktiviDumpa». Aktiviteten er åpen for de fra 5-10 klasse– og det spiller ingen rolle om du tidligere er medlem av en idrettsforening eller ikke. Vi har også samarbeid med Kirkens Bymisjon, sånn at dere kan få lånt alt dere trenger av utstyr i «Skattekammeret»

«AktiviDumpa» er et generelt tilbud til barn og unge som ønsker å prøve ut mange ulike idretter og mange ulike former for aktivitet i ferien.

Hver dag kan dere blant annet gjøre følgende:

 • Minigolf på betongen, 9 baner er klare til spill. Vi har utstyr!
 • Cricket (kunstgressbane for cricket, Østfolds eneste)
 • Skateparken er åpen. Vi har både sparkesykler og skateboard
 • Nybygd hinderløype, med 7 hinder. Vi vil ha stoppeklokker tilgjengelig, for tidtaking
 • Sjakkbrett, bordtennis og andre brettspill innendørs
 • På betongen er det innebandybane, frisbee-kurver, badminton og masse annet.
 • Kart med egen stolpejakt, hvor du skal finne et løsningsord innenfor grøntområdet.
 • 4 treningsapparater står klare
 • Fotball og volleyballbane
 • Helårs akebakke, vi har akebrett

Arrangeres i uke 30/31/32
Tid: Kl 10-15
Oppmøtested: Dumpa
Klassetrinn: 5.-10. klasse

Påmelding til sir@sarpsborg.com  

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Uke 31 - Noen ledige plasser

Gamingskole: Rocket Leauge - FULLT

Gaming

I uke 31 er det Rocket League som er i fokus på spillskolen. Deltakerne blir delt inn i lag på 3 og får hver sin mentor. Mentorene består av proffe Rocket League-spillere og trenere, som flere kanskje kjenner til fra før av. Gjennom uka blir det ulike internkonkurranser og turneringer, og sosiale aktiviteter også utenfor spillrommet. I tillegg til kursholdere det vil være frivillige assistenter fra videregående og til og med 20 år. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 31
 • Tid: 09:00-16:00
 • Oppmøtested: ungdommenes kulturhus
 • Klassetrinn: 5. -10. trinn
Dans og musikk møter teknologi - FULLT

musikk og dans møter teknologi 

Musiker Isma og danser Nora produserer og underviser i musikk, lyd, bevegelser og dans fra bunnen av ved hjelp av dagens teknologi. Isma bruker apper til å lage musikk med barna. Elevene lærer hvordan de enkelt kan lage musikk. Nora bruker bevegelsessensor og apper for å skape en koreografi og dansevideo sammen med elevene. Til slutt brukes den selvlagde musikken til dansevideo og dansevisning siste dag for foresatte. Alle barna tar med egen smarttelefon, pc eller pad/smartbrett. (Ta kontakt dersom du må låne.) Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 31
 • Tid: 08:30-15:30
 • Oppmøtested: St. Marie gate 68
 • Klassetrinn: 3-5. trinn
Instrumentkarusell og samspill med blåseinstrumenter - LEDIGE PLASSER

I sommer kan du bli med oss på en ferieuke full av musikk og moro. Vi skal leke oss med ulike instrumenter, bli kjent med unge instruktører og spille konsert sammen! Opplegget passer for deg som ikke har spilt noe før, eller som så vidt har begynt. I instrumentkarusellen kan du prøve deg på ulike blåseinstrumenter, og få et innblikk i hvordan det er å spille sammen med andre i korps. Vi serverer gratis lunsj, og går ut i sommersola hvis den viser seg. Den siste dagen samler vi oss i en stor gruppe og spiller konsert for foreldrene! Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 31
 • Tid: 10:00-15:00
 • Oppmøtested: Kulturskolen
 • Klassetrinn: 2-7. trinn

Påmelding til ingvild.toftner@sarpsborg.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Inspiria - PÅMELDING STENGT

En variert uke med programmering og makerspace kombinert med en spennende ekskursjon i fjæra, sykling og dinosaurer! Våre dyktige formidlere står for et motiverende og faglig solid program. Kurset har ledige plasser. Påmelding direkte til sommerskolen: sommerskolen@sarpsborg.com

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 31
 • Tid: kl 09-15
 • Oppmøtested: Inspiria
 • Klassetrinn: 5-7. trinn
Trampoline, airtrack, dans, turn, akrobatikk! - FULLT

 Sarpsborg turn

Sarpsborg Turnforening og STF Patriots inviterer til aktivitetsskole i Sannesundsveien Flerbrukshall, i uteområdene på skolen og i Kulåsparken. Instruktørene våre gleder seg til å lære bort triks på trampoline og trampett, akrobatikk, pyramider og turnelementer, samtidig som vi bruker utearealene til f.eks. fotball og basketball. Kulåsparken brukes til morsomme oppgaver og aktivitetsløyper. Instruktørene er selv utøvere og er blant annet elever på Idrettslinja på St Olav og har kurs fra Norges Gymnastikk og Turnforbund og Norges Amerikanske idretters forbund. Ukeskurset er kun mandag, tirsdag og onsdag. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på. 

 • Arrangeres i uke: 25/26/31/32
 • Tid: 09:30-14:00
 • Klassetrinn: 1-4. Trinn, 5-7. Trinn, 8-10. trinn
 • Oppmøtested: Sannesundsveien Flerbrukshall
Aktiv i Dumpa - LEDIGE PLASSER

Aktiv i dumpa

Nå kan du være med på en uke med gøy, lek, spill og moro i Dumpa aktivitetspark. Sarpsborg Idrettsråd ønsker alle barn i skolealder velkommen til «AktiviDumpa» – og det er helt gratis!

Her vil du møte flere unge instruktører, og flere fra idrettslag.

Det er første gang Idrettsrådet arrangerer et ferietilbud i «AktiviDumpa». Aktiviteten er åpen for de fra 5-10 klasse– og det spiller ingen rolle om du tidligere er medlem av en idrettsforening eller ikke. Vi har også samarbeid med Kirkens Bymisjon, sånn at dere kan få lånt alt dere trenger av utstyr i «Skattekammeret»

«AktiviDumpa» er et generelt tilbud til barn og unge som ønsker å prøve ut mange ulike idretter og mange ulike former for aktivitet i ferien.

Hver dag kan dere blant annet gjøre følgende:

 • Minigolf på betongen, 9 baner er klare til spill. Vi har utstyr!
 • Cricket (kunstgressbane for cricket, Østfolds eneste)
 • Skateparken er åpen. Vi har både sparkesykler og skateboard
 • Nybygd hinderløype, med 7 hinder. Vi vil ha stoppeklokker tilgjengelig, for tidtaking
 • Sjakkbrett, bordtennis og andre brettspill innendørs
 • På betongen er det innebandybane, frisbee-kurver, badminton og masse annet.
 • Kart med egen stolpejakt, hvor du skal finne et løsningsord innenfor grøntområdet.
 • 4 treningsapparater står klare
 • Fotball og volleyballbane
 • Helårs akebakke, vi har akebrett

Arrangeres i uke 30/31/32
Tid: Kl 10-15
Oppmøtested: Dumpa
Klassetrinn: 5.-10. klasse

Påmelding til sir@sarpsborg.com  

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Sommerskole - Skjeberg Turn - LEDIGE PLASSER

Skjeberg Turnforening tilbyr Sommerskole for barn i alderen 7-12 år, (født 2014-2008). Sarpsborgs nyeste idrettsanlegg, med flotte fasiliteter både ute og inne. Lunsj serveres fra 1100-1200. Vi stiller med voksne kvalifiserte trenere med god erfaring som skal gi gode og trygge rammer. Det vektlegges varierende innhold med aktiviteter inne og ute. Fotball/ballidretter, allidrett, grunnleggende basisferdigheter innen gym og turn, dans, musikk/bevegelse, ressurstrening, innføring i Rytmisk gymnastikk, etc. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke 25/26/27/28/29/30/31
 • Tid: 09:00-14:00
 • Oppmøtested: Sandbakkenhallen
 • Klassetrinn: 1. - 7.trinn

Påmelding til marit@skjebergturn.no

Volleyball - FULLT

Vi ønsker å invitere barn fra 3 - 8 klasse på sommerskole i regi av Sarpsborg Volleyballklubb. Sommerskolen vil arrangeres i Grålumhallen og vi vil utenom innføring i volleyball også spille andre ballspill samt spise felles måltider.

Det vil være 4 instruktører tilstede til enhver tid fra vårt G19 og G17 lag samt en voksen person. Blant instruktørene er det ungdom/unge voksne som har spilt volleyball lenge og som gleder seg til å dele erfaringer. Hovedfokus skal være rettet mot mestring og å ha det gøy.

Vi håper dere ønsker å bli med på noen morsomme treninger å få et innblikk i hvordan volleyball spilles. Velkommen skal dere være.  Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 30/31/32 (mandag-torsdag alle ukene)
 • Tid: 10:00-15:00
 • Oppmøtested: Grålumhallen
 • Klassetrinn: 3. - 8.trinn

Uke 32 - Noen ledige plasser

Gamingskole: Minecraft - FULLT

Gaming

Gjennom uka skal vi bygge deler av Sarpsborg i Minecraft, og gruppene skal sammen med sin mentor lage utvalgte bygg sammen. Det blir utflukter til byggene slik at deltakerne blir bedre kjent med byggene de lager og historien. Et av byggene er for eksempel Haflund Hovedgård. Det blir i tillegg mange kreative konkurranser og annet moro gjennom uka. I tillegg til kursholdere det vil være frivillige assistenter fra videregående og til og med 20 år. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 32
 • Tid: 09:00-16:00
 • Oppmøtested: Ungdommenes kulturhus
 • Klassetrinn: 5-10. trinn
Aktiv i Dumpa - LEDIGE PLASSER

Aktiv i dumpa

Nå kan du være med på en uke med gøy, lek, spill og moro i Dumpa aktivitetspark. Sarpsborg Idrettsråd ønsker alle barn i skolealder velkommen til «AktiviDumpa» – og det er helt gratis!

Her vil du møte flere unge instruktører, og flere fra idrettslag.

Det er første gang Idrettsrådet arrangerer et ferietilbud i «AktiviDumpa». Aktiviteten er åpen for de fra 5-10 klasse– og det spiller ingen rolle om du tidligere er medlem av en idrettsforening eller ikke. Vi har også samarbeid med Kirkens Bymisjon, sånn at dere kan få lånt alt dere trenger av utstyr i «Skattekammeret»

«AktiviDumpa» er et generelt tilbud til barn og unge som ønsker å prøve ut mange ulike idretter og mange ulike former for aktivitet i ferien.

Hver dag kan dere blant annet gjøre følgende:

 • Minigolf på betongen, 9 baner er klare til spill. Vi har utstyr!
 • Cricket (kunstgressbane for cricket, Østfolds eneste)
 • Skateparken er åpen. Vi har både sparkesykler og skateboard
 • Nybygd hinderløype, med 7 hinder. Vi vil ha stoppeklokker tilgjengelig, for tidtaking
 • Sjakkbrett, bordtennis og andre brettspill innendørs
 • På betongen er det innebandybane, frisbee-kurver, badminton og masse annet.
 • Kart med egen stolpejakt, hvor du skal finne et løsningsord innenfor grøntområdet.
 • 4 treningsapparater står klare
 • Fotball og volleyballbane
 • Helårs akebakke, vi har akebrett

Arrangeres i uke 30/31/32
Tid: Kl 10-15
Oppmøtested: Dumpa
Klassetrinn: 5.-10. klasse

Påmelding til sir@sarpsborg.com  

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Låtskriververksted - LEDIGE PLASSER

Er du interessert i musikk og vil lære deg å skrive en sang? Kanskje du kan spille et instrument eller bare er glad i å synge? Vil du være med å lage en sang, skrive en tekst, spille den inn og kanskje lage en musikkvideo på for eksempel TikTok? Nå har du sjansen til å prøve ut dette sammen med Ann Helen som er sangerinne og Atle som er musiker og produsent. Målet med denne uka er først og fremst å ha det gøy og være kreative med musikk. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 32
 • Tid: 09:00-15:00
 • Oppmøtested: St. Marie gate 68
 • Klassetrinn: 6-7. trinn

Påmelding til ingvild.toftner@sarpsborg.com 

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Sommer i Sarp - Café UK - LEDIGE PLASSER

Dette er et prosjekt for deg som går på ungdomskolen og skal være hjemme i Sarpsborg i sommer. Prosjektet går blant annet ut på at vi skal lage videorepotasjer av aktiviteter for ungdom (skatepark, Glengshølen, trampolinepark osv.). Her trenger man ingen forkunnskaper for å være med, og det er en super mulighet til å lære deg å filme, redigere, stå foran kamera og masse mer. Du får opplæring og tilgang på masse teknisk utstyr. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 26/27/28/32/33
 • Tid: Mandag - fredag kl 10-15
 • Oppmøtested: Ungdommens kulturhus
 • Klassetrinn: 8.-10. trinn

Påmelding til camilla.tangen@sarpsborg.com

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Volleyball - FULLT

Vi ønsker å invitere barn fra 3 - 8 klasse på sommerskole i regi av Sarpsborg Volleyballklubb. Sommerskolen vil arrangeres i Grålumhallen og vi vil utenom innføring i volleyball også spille andre ballspill samt spise felles måltider.

Det vil være 4 instruktører tilstede til enhver tid fra vårt G19 og G17 lag samt en voksen person. Blant instruktørene er det ungdom/unge voksne som har spilt volleyball lenge og som gleder seg til å dele erfaringer. Hovedfokus skal være rettet mot mestring og å ha det gøy.

Vi håper dere ønsker å bli med på noen morsomme treninger å få et innblikk i hvordan volleyball spilles. Velkommen skal dere være. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 30/31/32 (mandag-torsdag alle ukene)
 • Tid: 10:00-15:00
 • Oppmøtested: Grålumhallen
 • Klassetrinn: 3. - 8.trinn
Trampoline, airtrack, dans, turn, akrobatikk! FULLT

 Sarpsborg turn

Sarpsborg Turnforening og STF Patriots inviterer til aktivitetsskole i Sannesundsveien Flerbrukshall, i uteområdene på skolen og i Kulåsparken. Instruktørene våre gleder seg til å lære bort triks på trampoline og trampett, akrobatikk, pyramider og turnelementer, samtidig som vi bruker utearealene til f.eks. fotball og basketball. Kulåsparken brukes til morsomme oppgaver og aktivitetsløyper. Instruktørene er selv utøvere og er blant annet elever på Idrettslinja på St Olav og har kurs fra Norges Gymnastikk og Turnforbund og Norges Amerikanske idretters forbund. Ukeskurset er kun mandag, tirsdag og onsdag. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 25/26/31/32
 • Tid: 09:30-14:00
 • Klassetrinn: 1-4. Trinn, 5-7. Trinn, 8-10. trinn
 • Oppmøtested: Sannesundsveien Flerbrukshall
Sommerliv på gården - FULLT

barn på gård
(foto: Cathrine Fjotland)

Har du lyst til å lære om livet på gården? Vil du komme nærmere naturen, dyrene og plantene? Sommerskole på Brandstorp Gård vil gi deg praktiske og gode erfaringer om hvordan det er å drive en gård, og du vil oppleve livet på gården. Bli med på både lærerike og morsomme aktiviteter. Her er det dyr som skal stelles og fores, grønnsaker som skal pleies og høstes, og du blir også med på å tilberede måltidene. Gjennom undervisning på gården tilegner elevene seg kunnskap til lokalt landbruk. Elevene får kunnskap om tradisjoner knyttet til landbruk og hvordan ressursene utnyttes i dag. Elevene blir med i gårdens produksjon og slik vil kunnskap om forvalting av jorden formidles på en naturlig måte. Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 25/26/32
 • Tid: Kl 09:30-14:30
 • Oppmøtested: Brandstorp gård, Brandstorpveien 30, Skjeberg
 • Klassetrinn: 2-9. trinn
Gøy med ball - FULLT

Idrettsforeningene Yven og Tindlund ønsker å gi barn og unge utfordringer, lek og glede i en idrettsskole denne sommeren. De som deltar vil i all hovedsak få prøvd seg på fotball og håndball, men det vil også være en aktivitetsdag der vi skal utforske andre idretter og bevege oss rundt i nærområdet.
Vi stiller med mange, engasjerte ungdommer som instruktører, samt voksne som vil ta godt vare på barna denne uken! Kurset er fullt. Det er ikke mulig å melde seg på.

 • Arrangeres i uke: 32
 • Tid: 09:00-14:00
 • Oppmøtested: Yvenbanen
 • Klassetrinn: 1.- 7.trinn

Uke 33 - Noen ledige plasser

Sommer i Sarp - Café UK - LEDIGE PLASSER

Dette er et prosjekt for deg som går på ungdomskolen og skal være hjemme i Sarpsborg i sommer. Prosjektet går blant annet ut på at vi skal lage videorepotasjer av aktiviteter for ungdom (skatepark, Glengshølen, trampolinepark osv.). Her trenger man ingen forkunnskaper for å være med, og det er en super mulighet til å lære deg å filme, redigere, stå foran kamera og masse mer. Du får opplæring og tilgang på masse teknisk utstyr. Kurset har ledige plasser. Påmelding til kursstedet.

 • Arrangeres i uke: 26/27/28/32/33
 • Tid: Mandag - fredag kl 10-15
 • Oppmøtested: Ungdommens kulturhus
 • Klassetrinn: 8.-10. trinn

Påmelding til camilla.tangen@sarpsborg.com

Se her hvilken informasjon du skal sende til kursstedet.

Ofte stilte spørsmål

Klikk her for å se ofte stilte spørsmål med svar

Kan man melde seg på så mange uker/aktiviteter man vil?

Ja, det kan man. Men! Det er ikke mulig å melde seg på flere kurs i samme uke. Alle kursene som tilbys samme uke vil gå til samme tid, og det er derfor ikke mulig å delta på mer enn ett kurs per uke. Hvis man likevel sender påmelding til flere kurs i samme uke, vil vi kun behandle én påmelding per uke. Dersom det ikke fanges opp og man får tilbud om plass ved flere kurs i samme uke, er det viktig å gi beskjed med en gang, slik at noen andre kan få plass.

 

Jeg har gått ut av 10. trinn, kan jeg likevel være med på Sommerskolen?
Ja, det kan du. Sommerskolen er for alle barn og ungdommer som har gått i 1. til 10. trinn skoleåret 2020/2021. Det vil si at tilbudene som er for 8. - 10. trinn er for deg som har gått i 8., 9. eller 10. klasse dette skoleåret.

 

Barnet mitt skal begynne i 1. trinn på barneskolen etter sommerferien. Kan barnet mitt delta på Sommerskolen?
Nei, dessverre. Sommerskolen er for alle barn og ungdommer som har gått i 1. til 10. trinn skoleåret 2020/2021.

 

Barnet mitt går ut av 4. trinn nå. Kan barnet mitt delta på aktivitetene for 5-7. trinn, siden barnet skal begynne på 5. trinn til høsten?
Går barnet ditt ut av 4. trinn nå til sommeren, så er det alle de gøyale aktivitetene for 1.-4. trinn som anbefales. Likevel kan dette være en utfordring for søsken som ønsker å gå på Sommerskolen sammen, hvis den ene går 4. trinn og den andre 5. trinn. Ta kontakt med oss om dette er tilfelle.

 

Hva skal jeg ta med? Hvor skal jeg møte opp? Hvem skal jeg være på gruppe med?
Vi skjønner godt at det er mye du lurer på. Når man har fått tilbud om plass vil foresatte få tilsendt mer informasjon om aktiviteten og praktiske forhold fra den ansvarlige arrangøren på epost. Mye informasjon vil du også finne her på hjemmesidene til Sommerskolen. Du kan lese mer om aktivitetene ved å klikke deg inn på hvert kurs i programoversikten.

 

Jeg har behov for tilrettelegging for at barnet mitt skal kunne delta – hvem skal jeg henvende meg til?
Vi ønsker at alle som vil skal kunne være med i sommerskolen. Har ditt barn spesielle behov - ta kontakt med sommerskolekoordinator for en vurdering og en eventuell drøfting om tilrettelegging. Kontakt oss på e-post: sommerskolen@sarpsborg.com

 

Matservering
Det vil være et gratis mattilbud hver dag på alle kursene i Sommerskolen. Ved de fleste kurssteder vil det være et glutenfritt, laktosefritt og vegetarisk alternativ, men i et begrenset antall. Ved de fleste kursstedene vil mattilbudet være uten svinekjøtt. Ved andre spesialdiettbehov anbefaler vi å vurdere å ta med egen matpakke, eller å kontakte kursstedet for mer informasjon om allergener. 

Husk å ta med egen drikkeflaske. 

 

Jeg trenger hjelp med påmeldingen/lurer på noe om en aktivitet
Dersom du har problemer med selve påmeldingen kan du sende en email til sommerskolen@sarpsborg.com.

Lurer du på noe i forbindelse med en aktivitet? Du finner kontaktinfo til alle arrangører i dette skjemaet:
Kontaktinfo kurssteder Sommerskolen 2021.pdf

 

Hva med smittevern?
Sommerskoleaktivitetene følger de nasjonale og lokale smittevernsråd som til enhver tid gjelder. Hver arrangør er ansvarlig for å overholde regler og sørge for en trygg og god opplevelse for alle deltakere.

 

Vil det komme flere sommerskoletilbud enn de jeg finner i oversikten nå?
Det jobbes kontinuerlig med å oppdatere oversikten over tilbud, og det kan komme flere aktiviteter. Følg med på siden!

 

Koster det noe å delta?
Nei! Alle kursene i Sommerskolen er gratis, og elevene vil få servert gratis lunsj med frukt hver dag!

HUSK:
Programmet oppdateres, følg med for mer informasjon og flere aktiviteter!