>-Vi er der for ungdommen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

-Vi er der for ungdommen

14.05.2020

Kommunens ungdomskontakter er tilbake for fullt. Etter lang tid med stengte skoler og ungdomsklubber, er det mange ungdommer som trenger noen å snakke med.

-Det har lenge vært annerledesdager uten skole, fritidsaktiviteter og sosialt samvær. Det har vært en krevende tid. Nå starter skoler opp igjen for alle elever og det vil være større aktivitet ute. Ungdomskontaktene vil gjerne være der for barn og ungdom og vil være synlige slik at det skal være lett å ta kontakt, sier Kate Lande Skaar som er koordinator for samhandlingsteamet i Sarpsborg kommune.

Trygg relasjon

Kristian Navestad, Anita Olafsen Andersen og Stine Jeanette Christensen er ungdomskontaktene i Sarpsborg kommune. De er glade for at de er tilbake for fullt etter korona-nedstengingen. -Vi blir oppfattet som uavhengige. Det gjør at vi kan få en nær og trygg relasjon til ungdommene, sier de.

Ungdomskontaktene har opprettholdt noe redusert drift i hele perioden hvor skoler har vært stengt. Nå er de tilbake for fullt. Nå treffes de på ungdomsskolene hver formiddag, mens de er innom Storbyen hver ettermiddag. Tirsdager og onsdager driver de oppsøkende virksomhet i områder der barn og unge oppholder seg, så som i Kulåsparken, ved Tunevannet og Landeparken, i Storbyen eller ved skateparken/Dumpa. Fredager har ungdomskontaktene drop-in mellom klokka 12 og 14 i Sigvart Skaldsgate 1 i sentrum.

Samarbeider

-Mange har vært for seg selv i lang tid med sine tanker, utfordringer og gleder, sorger og frustrasjoner, kanskje uten mulighet til å dele med noen. Mange savner også fritidsklubbene sine og de voksne de har relasjon til der. I de nærmeste ukene vil ungdomskontaktene samarbeide tett med ansatte fra fritidsklubbene. På denne måten vil flere voksne være tilgjengelige i det oppsøkende arbeidet for ungdom, sier Kate Lande Skaar.

Du kan for øvrig kontakte ungdomskontaktene direkte på telefon:

  • Anita: 952 97 263
  • Kristian: 488 82 903
  • Stine: 941 67 400