Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Gikk du glipp av Oppvekstkonferansen? Se den her

Innhold

Erik Bråthen og Therese Thorbjørnsen.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Gikk du glipp av Oppvekstkonferansen? Se den her

11.05.2020

Over 7.000 seere var innom da Oppvekstkonferansen ble sendt direkte fra Glenghuset 13. mai. Det store trekkplasteret var psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery.

Du kan fortsatt se konferansen ved å klikke i bildet over!

7.000 var innom

- Seertallene var veldig gode under direktesendingen. En del av disse 7.000 så kanskje bare en kort stund, men det var også mange som fulgte oss gjennom hele sendingen, forteller oppvekstdirektør Erik Bråthen.

Hedvig Montgomery briljerte på scenen med sin store fagkunnskap om relasjoner mellom barn, unge og voksne - hjemme i familien og i barnehage og skole.

- Jeg sitter igjen med mye kunnskap både som fagperson og far. Montgomery kommuniserer slik at vi alle forstår hva hun sier. Dessuten er hun alltid på barnets side, og det er et perspektiv og en påminnelse vi alle har godt av å få.

Planlegger neste års konferanse

Kommunen har fått mange gode tilbakemeldinger etter Oppvekstkonferansen.

- Så nå er vi allerede i gang med å planlegge neste års konferanse, opplyser Therese Thorbjørnsen (Ap), leder av utvalg for kultur og oppvekst.

- Neste år ønsker vi å gjennomføre en fysisk konferanse på Sarpsborg scene, med et stort publikum i salen. Vi gleder oss til det formatet, og til å kunne vise fram mye mer av all god praksis i barnehager og skoler. Men vi vil også streame det hele, slik at vi kan nå flere enn de det er plass til i salen, legger Thorbjørnsen og Bråthen til.

Vil involvere flere foreldre

Etter konferansen sitter både utvalgslederen og oppvekstdirektøren igjen med følelsen av at det som gjøres i Sarpsborg på oppvekstområdet, er på rett spor.

- Vi samarbeider bredt i Sarpsborg, involverer mange og vi har en god oppvekstplan som vi jobber etter. Vi har høye ambisjoner og ønsker å strekke oss hele tiden for å bli bedre, sier Thorbjørnsen.

Konferansen ga dem også en viktig pekepinn til hva det skal jobbes videre med framover:

- Innspillet som vi fikk fra leder av Ungdommens bystyre, skal vi virkelig ta med oss. Nemlig det å involvere alle foreldre i barnehage- og skolehverdagen på en god måte. Også de som har begrensede norskkunnskaper. Vi lykkes ikke før vi når alle. Det handler i bunn og grunn om å forhindre utenforskap, understreker Bråthen.

Glad de gjennomførte, til tross for korona

Både arrangørene fra Sarpsborg kommune og hovedgjesten Hedvig Montgomery var glade for at konferansen ble gjennomført, selv om korona-pandemien gjorde at planene måtte endres underveis.

Dette sa Montgomery fra scenen:

- All ære til dere som faktisk avholder denne konferansen! For de fleste avlyser i disse tider.