Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Helsesjefen: - Rusmiddelbrukere som tar eller har tatt rusmidler med sprøyte, bør sjekke om de er smittet av hepatitt C

Innhold

Sarpsborg kommune har hatt besøk av hepatitt c-bussen. Her var det fagfolk som undersøkte de som mistenkte smitte. De som er mest utsatt for denne smitten er rusmiddelbruker som har eller tar rusmidler med sprøyte.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Helsesjefen: - Rusmiddelbrukere som tar eller har tatt rusmidler med sprøyte, bør sjekke om de er smittet av hepatitt C

16.12.2019

Regjeringens mål er at 90 prosent av alle som er smittet, skal behandles innen utgangen av 2020.

Hepatitt C er en virussykdom. Rusmiddelbruker som har tatt eller tar stoff med sprøyte er særlig utsatt for smitte. Forrige uke hadde kommunen besøk av hepatitt c-bussen. Her var det fagfolk som undersøkte de som mistenkte smitte.

17 personer oppsøkte bussen som har var stasjonert i Astrids gate ved Kirkens bymisjon. Helsesjef Øivind W. Johansen er fornøyd med at det kom såpass mange disse dagene. Ellers oppfordrer han at de som ønsker å teste seg tar kontakt med fastlegen sin. Det blir også vurdert om bussen skal ta en ny tur til Sarpsborg på nyåret.

- Det er viktig at så mange som mulig får behandling for denne sykdommen, sier helsesjefen.

Hepatitt-C viruset kan angripe leveren og føre til at det utvikles en kronisk infeksjon, i verste fall leversvikt og leverkreft. Smitten skjer i stor grad ved deling av brukerutstyr.

Behandlingen er enkel, og uten bivirkninger. 1 tablett om dagen i 12 uker er vanlig. Behandlingen er gratis.