Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Mer gratisparkering - og færre p-plasser i boliggatene

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Mer gratisparkering - og færre p-plasser i boliggatene

13.04.2018

De som skal handle i Sarpsborg sentrum får nå flere plasser med gratis parkering å velge mellom. De som skal på jobb i byen henvises blant annet til store gratisplasser utenfor sentrumskjernen.

Innbyggere og besøkende i Sarpsborg vil i tiden som kommer merke at det er store endringer i parkeringsbestemmelsene. Bystyret vedtok disse endringene torsdag 12. april. Disse har vært presentert for byselskapet iSarpsborg og Sarpsborg næringsforening. Vi har lagt særlig vekt på hensynet til de som skal handle i sentrum.

Fem fargekoder

Parkeringsplassene i sentrum deles om kort tid inn i fem kategorier. De vil få hver sin farge på skilt og parkeringsautomat slik at du som kunde enkelt kan se hva slags parkeringsplass du velger.

NB! Vi vil opplyse når de nye parkeringstidene og gratisplassene er i drift.

Se kartet over de fem fargesonene her.

Grønn parkering

Gratis døgnparkering på 24 timer i utkanten av sentrumskjernen. Disse plassene vil du finne på Sirkustomta og i Borregaardsbakken. Disse parkeringsplassene er særlig beregnet for de som må kjøre bil til arbeid i sentrum. Kommunen ønsker at arbeidsreisende parkerer på disse plassene i stedet for i boliggatene i sentrum.

Gul parkering

Gratis korttidsparkering på maksimalt 29 minutter. Det er et alternativ til de som har korte ærend i byen. Disse plassene etableres ved torget, i Glengsgata og i Rosenkrantz gate – mellom Pellygata og Kirkegata.

Rød parkering

Dette er de dyreste parkeringsplassene – akkurat som i dag. Dette bidrar til at bilene flyttes oftere, og flere kan bruke plassene for å handle eller andre servicetilbud i byen. Her er det gratis å parkere etter klokken 16.00 på hverdager, etter klokken 14.00 på lørdager og gratis hele søndag.

Blå parkering

Billigere parkering i gangavstand til torget og med en lavere pris enn på de røde plassene. Parkeringen er lagt til rette for de som skal oppholde seg i byen i flere timer, og som er villige til å betale for dette. Her er det gratis å parkere etter klokken 14.00 på hverdager og gratis hele lørdag og søndag.

Oransje parkering/boligsoneparkering

Mange som kjører bil til jobb i dag parkerer gratis i boligområdene i sentrum. I dag er det boligsoneparkering øst for Kulås, og det skal innføres i Kulås vest, Fritznerbakken øst og vest, Grotterød nord og syd, Kruseløkka, Enenda, Sentrum øst og Borregaard de neste årene.

Boligsoneparkering medfører at beboere i sonen må kjøpe beboerlisens hvis de har behov for å parkere i gatene i sonen på dagtid. Etter klokken 16.00 er det gratis på hverdager. I helgene er det gratis hele dagen.

Nytt parkeringshus

Bystyret har tidligere vedtatt at kommunen skal jobbe for å få etablert et parkeringshus i sentrum. Parkeringsplassen ved Baker Jenseg i Kirkegata er egnet for et slikt parkeringshus. Onsdag 26. april inviterer kommunen eiendomsutviklere til å delta i dette byutviklingsprosjektet. Det kan være aktuelt at kommunen selger tomten til en eiendomsutvikler som får bygge det den måtte ønske på tomten – i tillegg til kommunens parkeringshus. Et slikt parkeringshus vil bli behandlet som egen sak på et senere tidspunkt.