Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Bedre for pasienter og pårørende

Innhold

Mohamed Barahow, lærling ved avdeling 7, Kurland sykehjem viser fram nettbrett.

Mohamed Barahow, lærling ved avdeling 7, Kurland sykehjem viser fram nettbrett.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bedre for pasienter og pårørende

31.03.2020

Beboere på sykehjemmene i Sarpsborg får nå sitt eget, lokale underholdningstilbud på TV-ene sine. Nettbrett til alle sykehjem og bofellesskap vil også gjøre livet lettere for beboere og pårørende.

Sist lørdag kom sentrale helsemyndigheter med råd til kommunene om å begrense besøk på sykehjemmene. Allerede 12. mars innførte Sarpsborg kommune besøksforbud på alle helseinstitusjoner og bofellesskap for å skjerme de mest sårbare pasientene mot korona-smitte.

-En lettere hverdag

Alice Reigstad er assisterende direktør i helse og velferd. Og nå har hun gode nyheter til beboere og pårørende. For nå kjøper kommunen inn nettbrett slik at pårørende og beboere kan føre videosamtaler. -Jeg har absolutt inntrykk av at alle har forstått og respektert besøksforbudet, men det er klart det er belastende å ikke kunne se sine nære og kjære på flere uker. Vi er overbevist om at videosamtaler på nettbrett vil gjøre situasjonen noe bedre, sier Reigstad.

Hun får støtte fra Linda Engsmyr som er leder av Utvalg for velferd og folkehelse: - Kommunikasjon er viktig. Det at flere kan se og høre sine kjære vil være et viktig bidrag til en litt lettere hverdag.

Videosamtaler

Over 50 nye nettbrett er kjøpt inn og de skal alle være klare til bruk i begynnelsen av neste uke. Da vil alle sykehjem og bofellesskap, samt Helsehuset, kunne tilby videosamtaler. -Det vil ikke være mange nettbrett på hvert sted, og mange av pasientene må ha hjelp til å betjene dem. Nettbrettene vil derfor være en ekstra arbeidsoppgave for vårt personale og derfor blir det noen begrensninger på hyppighet og varighet, sier Alice Reigstad. De som ønsker videosamtale må derfor ta kontakt med sykehjemmet for å avtale tid.

På Kurland sykehjem har de hatt noen få nettbrett i flere år allerede. -Det startet som et tilbud til pasientene slik at de kunne se nyheter, filmer og bilder hjemmefra, men teknologien har etterhvert gjort det mulig å bruke nettbrettene til videosamtaler, sier virksomhetsleder Gro Gulla. -Vi ser at dette tilbudet blir satt pris på både av brukerne og de pårørende. Nå under besøksforbudet har det ekstra god effekt.

Lokal-TV

For de fleste sykehjemsbeboerne vil det nå også bli mulig å se lokale sendinger på sine egne TV-er. Sendingene vil gå på kanal 99 i TV-boksene på rommene og i fellesarealene. I første omgang gjøres sendingene tilgjengelig på følgende steder:

  • Kurland sykehjem
  • Tingvoll sykehjem
  • Borgen sykehjem
  • Haugvoll sykehjem
  • Helsehuset
  • Kruseløkka sykehjem
  • Værn servicebase (noen TV-er)

Det blir sending hver dag klokken 11.00 og 17.00. Samme program sendes i noen dager slik at beboerne kan se programmet når de måtte ønske, og eventuelt flere ganger.

Historie og underholdning

Teamleder Halvor Titlestad med Sarpsborgfilmen.Fra 1. april vises Sarpsborg-filmen som ble filmet og produsert i 1952. Dette er et interessant historisk dokument, som forhåpentligvis kan skape gjenkjennelse og fremkalle minner hos særlig den eldre generasjonen. Filmen varer i cirka 80 minutter.

Fra 7. april og gjennom påsken vil det bli nytt innhold. Virksomhet kultur vil filme konserter med lokale artister som blir vist de nærmeste ukene. Erik-André Hvidsten og Alexander Hermansen er først ute.

-Vi er inne i en svært spesiell tid der det meste av kulturarrangementer er avlyst. Derfor er det ekstra hyggelig for oss å kunne bidra med et prosjekt som dette, sier Halvor Titlestad, teamleder for Team kulturutvikling.


Teamleder Halvor Titlestad med Sarpsborgfilmen.