>Temakveld om demensvennlig samfunn

Innhold

Temakveld om demensvennlig samfunn

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Temakveld om demensvennlig samfunn

Publisert: 16.05.2019

Sarpsborg jobber for å være en demensvennlig kommune. Denne uken var det en temakveld for ansatte i serviceyrker og offentlige.

Peter Bekkhus-Wetterberg, overlege ved Hukommelsesklinikken ved Oslo Universitetssykehus fortalte om de vanligste demenssykdommene, om årsaker, symptomer og behandling.

- Det er viktig å øke kunnskapen om demens. Dette for at mennesker med demens skal bli møtt med forståelse og respekt slik at de opplever å være inkludert i samfunnet, sier helsesjef Øivind W. Johansen.

Ekteparet Janniche Granrud og Hildegunn Fredheim fortalte åpenhjertelig om hvordan deres liv ble snudd på hodet da Janniche som 51 åring fikk diagnosen alzheimer.

Det ble et sterkt møte hvor de fremmøtte fikk et innblikk i hvordan livet med demens oppleves sett fra både den som er syk og den pårørendes side.

Arrangør av temakvelden var arbeidsgruppe demens i Sarpsborg kommune i samarbeid med Demensforeningen i Sarpsborg.

I 2015 undertegnet Sarpsborg kommune en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen om å bli et "Demensvennlig samfunn".

Sarpsborg kommune ønsker å legge til rette for at mennesker med demens skal bli møtt med forståelse og respekt og støtte slik at de kan få en opplevelse av å være inkludert og kunne delta i hverdagsaktiviteter.

Har du spørsmål om demens?
Les mer om demens her