Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>- Tiltakene virker

Innhold

- Tiltakene virker

19.03.2020

Kommuneoverlegen i Sarpsborg ser at karantenereglene, stengte skoler og barnehager og forbud mot arrangementer og trening har en god effekt. -De som er smittet her i byen, har i liten grad ført smitten over på mange andre.

Onsdag ettermiddag ble det påvist ytterligere fire tilfeller av korona-smitte i Sarpsborg. Det er dermed totalt syv bekreftede smitte-tilfeller her i kommunen.

Smittesporing

-Fire nye tilfeller på én dag er mye, men to av disse var vi forberedt på. Disse to er husstandsmedlemmer til den personen som fikk påvist smitte på tirsdag. De hadde begge symptomer og ble derfor testet, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.

Også en av de andre har blitt smittet av en nærkontakt som har fått påvist smitte tidligere.

-Vi har mange ansatte som jobber med såkalt smittesporing. Så snart vi får beskjed om et nytt smitte-tilfelle, tar vi kontakt med den syke og får oversikt over personer han eller hun har vært i nær kontakt med de siste dagene. Alle disse ringer vi til og de må da i karantene, sier kommuneoverlege Karianne Bergman.

Begrenset spredning

Hun er glad for å registrere at de påviste smitte-tilfellene i Sarpsborg har hatt svært begrenset potensiell spredning. -Det er ingen tvil om at de tiltakene som er satt i verk for å unngå sosial nærkontakt, har en stor effekt. I de fleste tilfeller har de som har fått påvist smitte, vært hjemme og de har derfor hatt nær kontakt med få andre. Da er det enkelt å spore smitten og begrense faren for spredning.

Ingen av de som de siste dagene har fått påvist korona-viruset i Sarpsborg, har måttet legges inn på sykehus. De er alle isolert hjemme.

Det nye smitte-mottaket på Helsehuset i går, onsdag, klokka 12. Fram til stengetid klokka 23 fikk 14 personer behandlet på mottaket. 

Her får du all nødvendig informasjon om koronaviruset og hvordan dette påvirker kommunens tjenester.

Her får du oppdatert status på de registrerte smittetilfellene i Sarpsborg.