Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>- Vi trenger din hjelp for å få ned smitten!

Innhold

- Vi trenger din hjelp for å få ned smitten!

09.03.2021 av Ole Christian Foss

Regjeringen kom ikke med nye nasjonale koronaregler i dag, tirsdag, men varsler at det kan bli innstramminger dersom ikke smittetallene går ned. – Vi trenger din hjelp til å få ned smitten også i Sarpsborg, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Sarpsborg kommune har allerede hatt strenge lokale tiltak i lang tid - og selv om ordføreren håper å kunne slippe opp snart, er smittetallene fremdeles så høye at det ikke lar seg gjøre.
- Smittetrenden er dessverre høy i Sarpsborg, og dersom vi ikke klarer å få ned tallene kan det bli nødvendig å stramme inn enda mer på allerede strenge regler, sier Martinsen-Evje.

Det siste døgnet er det registrert 31 nye koronasmittede i Sarpsborg, og det er en negativ rekord for kommunen. 18 av de smittede har fått smitte i egen husstand. Det understreker viktigheten av at vi alle er så forsiktige som mulig, og tenker oss godt om før man inviterer til eller reiser på besøk.
- Ting som kan vente, bør vente, oppfordrer ordføreren.

Alle må bidra

Han ber sammen med virksomhetsleder helse, Karianne J. Bergman, om at alle tar i et tak for å begrense smitten.

- Vi trenger at nettopp du og din familie bidrar i kampen mot viruset. Dette muterte viruset smitter veldig lett og alle du møter kan potensielt være smittet. Derfor må hver enkelt av oss begrense hvor mange vi møter og holde avstand til de vi ikke bor sammen med. Vask hendene ofte, og ikke minst hold deg hjemme hvis du er syk og test deg raskt, sier Bergman.

Test bestilles enklest på nett: Her bestiller du time for koronatest.

Hun oppfordrer også til at man forsøker å ha så lite besøk hjemme som mulig.

- Og husk å bruke munnbind der du ikke kan holde god avstand til andre. Det beskytter både deg selv, og de rundt deg, sier ordføreren.

Både Karianne J. Bergman og Sindre Martinsen-Evje minner ellers om at det er viktig å holde seg oppdatert på de reglene som til enhver tid gjelder i kommunen.

De finner du her: Dette er tiltakene som gjelder nå.