Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>-Unngå hamstring og matkøer

Innhold

Ordfører Sindre Martinsen-Evje 2 (2020)

-Unngå hamstring og matkøer

20.03.2020

Ordfører Sindre Martinsen-Evje oppfordrer alle til å unngå å hamstre matvarer. -Det er også stor smittefare når mange personer står i kø for å handle, sier ordføreren i Sarpsborg. I dag har kommunen bestemt at søndagsåpne butikker skal bruke hele salgsarealet.

De siste dagene har det vært rapporter om hamstring av blant annet matvarer og toalettpapir. Det har også vært køer i butikkene på Svinesund og Nordby. Det liker ordfører Sindre Martinsen-Evje svært dårlig.

-Nå må alle ta inn over seg at landet er i dyp krise. Alle må tenke på hverandre – ikke bare på seg selv. Det er mat nok til alle, sier ordføreren.

Han minner om at det er forbundet med betydelig risiko for smitte av korona-viruset å være i overfylte butikker og stå i lange køer. -Dette er alvor. Nå forventer jeg at alle respekterer de rådene som helsemyndighetene gir, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

For å avhjelpe situasjonen noe, har Sarpsborg kommune i dag bestemt at søndagsåpne butikker skal bruke hele salgsarealet. De såkalte Brustad-buene på maksimalt 100 kvadratmeter kan gjøre det trangt for ansatte og kunder. Fra og med i morgen og inntil videre er derfor disse butikkene pålagt å bruke hele salgsarealet også på søndager.

-Vi er veldig fornøyd med at kommunen har kommet med et hastevedtak som gjør at vi kan holde hele butikken åpen i morgen, sier etableringsdirektør i Rema, Vidar Sølvskudt. -Dette innebærer at det blir mer plass i butikken slik at vi reduserer smitte-risikoen.

Oppdatering 20. mars:

Barne- og familiedepartementet mener det ikke er grunnlag for å gjøre unntak fra bestemmelsene om areal på søndagsåpne butikker. Sarpsborg kommune følger departementets beslutning og opphever pålegget om å bruke hele butikkarealet på søndagsåpne butikker.