Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>28 smittede tirsdag

Innhold

28 smittede tirsdag

24.11.2020

Tirsdag ble det påvist 28 tilfeller av koronasmitte i Sarpsborg. 27 av disse er kjente nærkontakter og var ventet. Sparta og Hjemmetjenesten vest er blant de som er hardest rammet.

November er allerede den måneden med fleste påviste koronatilfeller i Sarpsborg, 190 tilfeller så langt og med noen dager igjen til desember. Fra tidligere var september den verste måneden med 127 tilfeller.

-Tallene de siste ukene viser at det er mye smitte i samfunnet. Men det høye antallet skyldes delvis også at vi tar mange tester. For eksempel tester vi alle de berørte på Sparta og alle pasientene som får hjemmetjenester i område Greåker og Solli, forteller kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Flere utbrudd

Tirsdagens 28 nye tilfeller er i stor grad knyttet til to utbrudd, ett i Sparta og ett i hjemmetjenesten. Det pågår nå flere ulike utbrudd i Sarpsborg:

  • Hjemmetjenesten Vest. Der kom det 10 nye smittetilfeller tirsdag, med to pasienter, fem ansatte og tre andre nærkontakter. Totalt er det syv pasienter, ni ansatte og fire andre nærkontakter som er smittet så langt. Flere skal testes og det er forventet at antallet smittetilfeller vil øke
  • Sparta hockey. Her er det tre lag som er berørt: A-laget, U21 og U18. Med 13 nye tilfeller i dag (10 fra Sarpsborg, 3 fra Fredrikstad) er det registrert totalt 17 smittede i dette utbruddet. De fleste er tilknyttet A-laget. Flere skal testes og det er forventet at antallet smittetilfeller vil øke
  • St. Olav videregående skole. Her er det ikke påvist nye tilfeller i dag, men utbruddet har så langt rammet 15 elever og én renholder. 270 elever, 35 lærere og fem renholdere er i karantene. Hele skolen har hjemmeundervisning
  • Nortura Sarpsborg. To nye smittetilfeller i dag gir fem tilfeller totalt

Den siste tiden har det også vært mye smitte på Greåker videregående skole, men de har ikke hatt nye tilfeller de siste to dagene. Gledelig er det også at det ikke er påvist mer smitte på Kurland sykehjem. Her gjenstår svar på prøver av fire ansatte, men disse har hatt negative svar to ganger tidligere.

Kjente smitteveier

-Selv om tallet i dag er veldig høyt, er det en trygghet i at alle, bortsett fra ett tilfelle, har kjente smitteveier. I utbruddet i hjemmetjenesten jobber vi med å påvise smitte så tidlig som mulig slik at vi kan beskytte de mest sårbare. Vi tar mer enn 200 prøver hver dag, så vi må nok forvente et relativt høyt antall nye tilfeller også i dagene framover. Jeg er bekymret, men hvis alle følger tiltakene som er satt i verk har jeg tro på at tallene stabiliserer seg og etter hvert går nedover, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.