Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>38 nye smittede

Innhold

38 nye smittede

02.09.2020

Det er bekreftet 38 nye smittetilfeller i Sarpsborg og Fredrikstad det siste døgnet etter rekordstor testing. Smitten er fortsatt begrenset til deltakere på høytidsfeiringen i Sarpsborg og deres nærkontakter.

Det er bekreftet 38 nye smittetilfeller i Sarpsborg og Fredrikstad det siste døgnet etter rekordstor testing. Smitten er fortsatt begrenset til deltakere på høytidsfeiringen i Sarpsborg og deres nærkontakter.

– Resultatene vi har fått det siste døgnet viser at vi fortsatt har kontroll på smittesituasjonen, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergmann i Sarpsborg kommune. – Alle som var på arrangementet i Sarpsborg og deres nærkontakter ble raskt satt i karantene. Det er disse som er testet og som vi ser resultatet av nå, fortsetter hun.

Det ble tirsdag 1. september testet 279 personer i Fredrikstad og 172 i Sarpsborg. Dette er det høyeste antallet Fredrikstad har testet på ett døgn, og et av de høyeste i Sarpsborg.

I Fredrikstad er det i løpet av dagen bekreftet 26 nye smittetilfeller og i Sarpsborg 12 nye. Vi vet ikke om alle disse har sammenheng med utbruddet enda, da smitteoppsporingen ikke er ferdigstilt, men vi vet at dette gjelder flere av de positive. Så langt kan det være totalt 70 smittede i dette utbruddet. Det er på alle måter det største utbruddet de to kommunene har opplevd.

Kommuneoverlegene i de to byene jobber tett sammen og sier testkapasiteten og smitteoppsporing har vært avgjørende for å begrense omfanget av utbruddet. De sier at de så langt ikke ser spredning i samfunnet utover miljøet som har deltatt på feiringen og deres nærkontakter.

– Det er derfor heller ikke behov for at vi innfører ytterligere tiltak i noen av de to byene. Men vi oppfordrer folk til å fortsette å være flinke med de grunnleggende smittevernrådene – hold deg hjemme hvis du er syk, vask hendene ofte og godt, og hold en meter avstand til andre, sier kommuneoverlege Bergmann.

Flere hundre personer er satt i karantene som følge av utbruddet. I tillegg til deltakerne på høytidsfeiringen og deres nærkontakter, er det flere på skoler, barnehager og helseinstitusjoner som er satt i karantene. Alle berørte er kontaktet allerede.

I Sarpsborg gjelder dette:

  • Greåker videregående skole
  • Kalnes videregående skole
  • Sandesundsveien barneskole
  • Lande barneskole
  • Tingvoll sykehjem
  • Askeladden barnehage, Færdersgate