Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Ansatt i bofellesskap smittet

Innhold

Ansatt i bofellesskap smittet

30.07.2020

En ansatt ved Valaskjold bofellesskap har fått påvist koronasmitte. Kommunen har allerede tatt nødvendige forholdsregler.

Kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman sier at smitteoppsporingen håndteres av den kommunen hvor den smittede bor, men at Sarpsborg kommune har ansvar for å følge opp arbeidsstedet og nærkontakter i kommunen.

-Vi har god oversikt over situasjonen og har satt i verk nødvendige tiltak. Det er på det rene at den ansatte har vært på jobb én dag mens vedkommende regnes som smittebærende, sier kommuneoverlegen.

Det er kun én annen ansatt som defineres som nærkontakt og vedkommende er allerede satt i karantene. Det er kartlagt at 9 av beboerne i bofellesskapet er å regne som nærkontakter. Disse vil bli testet fredag og følges opp videre. Ingen av nærkontaktene har symptomer på koronasmitte.

Kommuneoverlegen sier at alle nærkontakter allerede har blitt orientert. Deres pårørende er også varslet.

Det er også gjort tiltak i bofellesskapet for å redusere faren for ytterligere spredning. Det er innført besøksforbud i etasjen som er berørt, foreløpig fram til og med 7. august.

Det er foreløpig uklart hvordan den ansatte har blitt smittet, men det er avklart at vedkommende ikke har blitt smittet i bofellesskapet.

Saken er oppdatert 1. august 2020 kl. 21.55:
Sarpsborg kommune opplyste først at det var 11 beboere i bofellesskapet som var å regne som nærkontakter. Etter en ny gjennomgang, viste det seg at det kun var 9 som var nærkontakter.