Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Åpner igjen for noe utleie

Innhold

Åpner igjen for noe utleie

04.06.2020

Da koronapandemien slo til for fullt, ble alle kommunens bygg stengt for utleie. Også kommunens publikumsmottak ble stengt. Nå blir det en gradvis gjenåpning.

MERK: Denne saken ble først publisert 25.5 og er oppdatert 25.6 med ny informasjon.

De siste ukene har antallet nye tilfeller av koronasmitte i Sarpsborg gått kraftig ned og i den siste tiden er det ikke påvist noen nye smittede i det hele tatt. Dette selv etter gjenåpning av skoler og barnehager som mange forventet kunne føre til økt smitte.

Renhold avgjør

Sarpsborg kommune har begrenset kapasitet på renhold, og har derfor måttet prioritere helseinstitusjoner og lokaler for barn og unge. Nå har det kommet nye regler som lemper på behovet for desinfisering og smitterenhold, og da er det kapasitet også til renhold av noen andre kommunale bygg.

Kommunedirektør Unni Skaar leder også kommunens kriseledelse. -Når det gjelder åpning av kommunens utleielokaler, møterom og idrettsbygg, må vi ta hensyn til kapasitet på renhold og de behovene som meldes fra leietakere. Vi må samtidig sørge for å følge de anbefalingene som gis av sentrale myndigheter og kommunens smittevernlege, sier Skaar.

Dette er bestemt

Kommunens kriseledelse har bestemt:

 • Sarpsborghallen er åpnet for ordinær trening. Det er etablert egne retningslinjer for å opprettholde godt smittevern. Planlagte åpningstider for trening gjennom sommeren:
  • 25. mai - 1. juli: Hverdager fra klokka 16 til 22, helger fra klokka 10 til 18
  • 1. juli - 31. juli: Hverdager fra klokka 8 til 16
  • 3. august - 16. august: Hverdager fra klokka 16 til 22, helger fra klokka 10 til 18
 • Sandbakken flerbrukshall er åpnet for trening for Skjeberg Turn. Her kan det bli aktuelt å åpne for flere brukere hvis behovet tilsier det.
 • Ungdomshallen ved Sparta Amfi er åpnet for trening for Sparta Elite. Her kan det bli aktuelt å åpne for flere brukere hvis behovet tilsier det.
 • Kor og korps får anledning til å øve på sine ordinære øvingssteder
 • Utleielokaler på Lande bosenter og Fritznerbakken aktivitetssenter holdes stengt inntil videre. Ny vurdering kommer i august
 • Møterom Oscar Torp i Skjeberg administrasjonsbygg er stengt for eksterne inntil videre. Ny vurdering kommer i august
 • Servicetorget på rådhuset er åpent fra klokka 10 til 12 alle hverdager. Administrasjonsbyggene i Tune og Skjeberg åpner ikke for publikum. 
 • Ullerøy leirskole blir åpnet for de som har leid stedet i sommer

Smittevernregler

Brukere av alle bygg som gjenåpnes, må forholde seg til gjeldende smittevernregler. Leietakerne vil bli orientert om hvilke tiltak som gjelder.

Sarpsborg kommune vurderer fortløpende om åpning av flere lokaler. Kommunen samarbeider med idrettsrådet når det gjelder ytterligere tiltak for idrettsaktiviteter.