Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Barnehage må stenge

Innhold

Barnehage må stenge

13.01.2021

Grotterødløkka barnehage må stenge på grunn av koronasmitte. Alle ansatte testes og hvis alle disse er negative kan barnehagen muligens åpnes igjen på mandag.

Smitteutbruddet i Grotterødløkka barnehage kan spores tilbake til det andre store utbruddet i Sparta og oppgjøret mot Stjernen 30. desember. Det første smittetilfellet rammet barnehagen 7. januar gjennom en kommunalt ansatt. På grunn av dette ble 11 barn ved avdeling Firkløver satt i karantene fram til og med 17. januar. Det samme gjorde to ansatte.

-Alle ansatte testes

10. og 11. januar ble to nye ansatte bekreftet smittet. Dette førte ikke til nye karantener.

Onsdag ble det klart at ytterligere to ansatte er bekreftet smittet. Dette førte til at 25 barn i avdelingene Firkløver og Løvetann er satt i karantene til og med 21. januar. Fire ansatte er i karantene til og med 21. og 22. januar.

-Vi ønsker å være på den sikre siden og hindre at smitten sprer seg ytterligere. Derfor har vi bestemt at alle barnehagens ansatte skal testes. Det er foreløpig ingen barn som har symptomer på smitte, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

De aller fleste av de ansatte testes i løpet av onsdagskvelden. Svarene på disse prøvene er forventet å komme torsdag, eller senest fredag denne uka. I påvente av svarene må alle ansatte i midlertidig karantene.

-Vi er lei oss

Grotterødløkka barnehage er en privat barnehage i Migras-systemet. Styrer Caroline Berg sier at det selvsagt ikke er mulig å holde barnehagen åpen uten ansatte.

-Vi er veldig lei oss for den situasjonen vi har kommet i og at dette rammer barna. Det viktigste nå er at vi får kontroll på situasjonen, at smitten ikke sprer seg og at de syke blir friske igjen, sier

Stengingen rammer 29 barn, som da kommer i tillegg til de som allerede er i karantene. De 29 barna er ikke i karantene. Deres foreldre og foresatte ble orientert om situasjonen onsdag kveld.

-Kan muligens åpne mandag

-Sammen med kommuneoverlegen vil vi vurdere når barnehagen kan åpnes igjen. Dette avhenger selvsagt av prøvesvarene og om disse fører til at flere ansatte er smittet eller må i karantene. Hvis prøvene ikke påviser nye smittede, vil barnehagen i beste fall kunne åpne igjen mandag 18. januar, sier Caroline Berg.