Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Barnehagene åpner mandag 20. april

Barnehagene åpner mandag 20. april

17.04.2020 av Eva Rekvin

Alle de kommunale barnehagene i Sarpsborg åpner mandag 20. april. Denne dagen åpner også de aller fleste private barnehagene i Sarpsborg.

Åpningstid

For de kommunale barnehagene gjenopptas normal drift fra mandag 20. april, men med noe redusert åpningstid: Kl. 07.30 – 15.30 alle hverdager.

Åpningstid i de private barnehagene kan variere noe. Sjekk gjerne med aktuell barnehage, hvis du ikke har fått beskjed allerede.

- Grunnen til at vi nå må ha noe redusert åpningstid, er for å kunne imøtekomme anbefalingene i myndighetenes Veileder om smittevern i barnehager, opplyser direktør oppvekst, Erik Bråthen.

Levering og henting

Levering og henting i barnehagene blir annerledes i tiden som kommer. Noen barnehager har etablert soner for henting og levering utendørs, mens andre tar i bruk flere innganger til barnehagebygget eller har delt opp garderobene.

- Det viktigste er å ha en god kommunikasjon med barnehagen, slik at man vet hvordan man skal forholde seg - og kan forberede barnet på de nye rutinene, sier assisterende direktør for oppvekst, Elisabeth Grønberg Langvik.

- Husk å holde avstand til andre ved henting og levering. Og kun personen som leverer og det aktuelle barnet bør gå inn i sonene for henting og levering. Hvis flere er med, kan de vente utenfor.

Praktisk informasjon

 • Alle barnehagebarn må nå ha med seg egne matpakker. Det vil ikke bli tilberedt mat i barnehagene.
 • Alt tøy må bringes i sekk til og fra barnehagen hver dag. Det skal ikke ligge igjen noe tøy på hyller og i skuffer i garderobene.
 • Barna vil forholde seg til faste grupper med barn hver dag, og de vil være sammen med noen faste voksne hver dag.

Smittevern

De tre viktigste tiltakene for å bremse smittespredning er:

 • Syke personer skal ikke være i barnehagen
 • God hygiene
 • Redusert kontakthyppighet mellom personer

Når skal barn, foresatte og ansatte møte i barnehagen?

Barn og ansatte kan komme i barnehagen:

 • Når de ikke har symptomer på sykdom.
 • Ved gjennomgått luftveisinfeksjon, kan barn og ansatte komme tilbake etter at de har vært symptomfrie i 1 døgn.
 • Hvis en i husstanden har symptomer på luftveisinfeksjon, men ikke har påvist covid-19, kan barnet og den ansatte møte i barnehagen som normalt. Disse skal imidlertid gå hjem fra barnehagen dersom de får symptomer (se under).
 • Barn og ansatte med typiske symptomer på pollenallergi (kjent pollenallergi, rennende nese med klart nesesekret, rennende/kløende øyne) kan møte i barnehagen.
 • Mange barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen såfremt barnet er friskt.

Foresatte som er friske og ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, kan følge og hente barna sine i barnehagen som normalt.

Når skal barn, foresatte og ansatte ikke møte i barnehagen?

 • Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse, ikke møte i barnehagen. De skal holde seg hjemme til de har vært symptomfrie i 1 døgn.
 • Skal være i isolasjon. Det er helse- og omsorgstjenesten som beslutter hvem som skal være i isolasjon etter råd gitt av Folkehelseinstituttet.
 • Skal være i karantene. Det er helse- og omsorgstjenesten som beslutter hvem som skal være i karantene etter råd gitt av Folkehelseinstituttet
 • Skal ikke møte i barnehagen sammen med barna, og må finne andre løsninger for følging og henting av barna.

Mer informasjon

For mer informasjon, ta gjerne kontakt med barnehagen deres.

Se også: Veileder om smittevern i barnehager under covid-19 utbruddet 2020.

Nå åpner barnehagene igjen from Utdanningsdirektoratet on Vimeo.