Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Båtliv og camping med måte

Innhold

Båtliv og camping med måte

15.04.2020 av Pål Nilsen

Det vil være mulig med camping og båtliv i Sarpsborg så lenge smittevernreglene overholdes. Og rådet er fortsatt at unødige fritidsreiser skal unngås.

I mars vedtok enkelte kommuner, deriblant Hvaler, å stenge campingplasser, marinaer og gjestehavner på grunn av smittefare. I Sarpsborg har det ikke vært en slik generell stenging. Imidlertid har de største campingplassene og marinaene i Sarpsborg rådført seg med helsesjefen og selv valgt å stenge hele eller deler av sine anlegg.

Mandag 20. april oppheves det såkalte hytteforbudet. I den forbindelse har det igjen kommet henvendelser til Sarpsborg kommune om camping og båtliv. Dette er selvsagt også aktuelt siden det nærmer seg høysesong for disse aktivitetene.

Ny dialog

Helsesjef Øivind Werner Johansen forteller at han er i ny dialog med flere av de større aktørene. -De sentrale helsemyndighetene opphever nå hytteforbudet og barnehager og skoler skal delvis gjenåpnes. Smittesituasjonen er bedret og derfor gir vi andre råd til campingplasser og marinaer nå enn vi gjorde i mars, sier helsesjefen.

Campingplassene på Høysand, Revebukta og Feriehjemmet har vært stengt, men nå er helsesjefen positiv til en gjenåpning fra 20. april. Han minner om anbefalingene rundt avstand og gruppestørrelser og at personer med forkjølelsessykdommer må holde seg hjemme. -Vi er fortsatt i dialog om felles sanitæranlegg også kan åpnes. Vår anbefaling er at disse holdes stengt der hvor det er mulig med andre løsninger. De fleste campingvogner, bobiler og større båter har jo eget toalett og bad, sier helsesjef Øivind Werner Johansen.

-Ikke hjemmekontor

Selv om det nå åpnes for bruk av både hytter, campingvogner, bobiler og båter, minner helsesjefen på at unødige fritidsreiser skal unngås. -Jeg oppfordrer folk til å få mosjon og frisk luft. Og de skal ikke ha dårlig samvittighet for å bruke hyttene, campingvognene og båtene sine når de etter hvert har ferie. Men det er ikke greit å pendle til jobben eller bruke hytta, vogna eller båten som hjemmekontor, sier helsesjefen.