Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Trenger rask bekreftelse på sms-innkalling til vaksinasjon

Innhold

Trenger rask bekreftelse på sms-innkalling til vaksinasjon

04.02.2021

Kommunen sender nå ut sms-innkalling til vaksinasjon etter regjeringens prioriteringsliste. – Det er fint om alle bekrefter timen så fort de får melding fra oss.

Det sier helsesjef Øivind W. Johansen. Han forteller at de nå sender ut mange meldinger til personer som er mellom 80 og 84 år. Noen blir også oppringt. Ved å klikke på lenken i meldingen, får du bekreftet at du skal bruke timen.

Du kan få sms samme uke som du får tildelt time, dette fordi vi ikke vet hvor mange doser vi får fra uke til uke. Det er avhengig av blant annet leveransene til Norge.

-Vi håper at alle som ønsker å ta vaksinen, kan avlyse andre avtaler for å benytte tilbudet. Du må selvfølgelig avbestille dersom du er syk eller skal noe svært viktig, men ellers håper vi at du prioriterer å bruke timen, sier helsesjefen.

Når du får sms fra kommunen, klikker du på lenken. Der får du fire valg

  • Jeg bekrefter timen
  • Timen passer ikke
  • Jeg ønsker ikke vaksinen
  • Sendt til feil person?

Noen som er helsenorge-brukere, kan få melding derfra, med beskjed om å bekrefte timen i det systemet.

Om det er noen som ikke har telefon, vil vi i noen tilfeller også sende melding til pårørende. Så vær oppmerksom på det.

Om du skulle bli syk eller du må avbestille timen, klikker du på lenken i meldingen du fikk en gang til. Deretter trykker du på at at «timen ikke passer». Da vil vi tilby deg en ny time når vi har fått nye vaksinedoser.

Hjelp gjerne foreldrene dine

Det er mye arbeid rundt vaksinasjonen, både på vaksinasjonssenteret og på servicetorget.

- Vi er avhengig av hjelp fra innbyggerne for å få denne logistikken til å gå opp. Så derfor er det fint om timen blir bekreftet fort. Hjelp gjerne foreldrene dine dersom de ikke får det til.

Om noen ikke har mobil eller dersom vi ikke får respons, vil vi forsøke å ringe deg.

- Det er tidkrevende å ringe så mange, derfor håper vi at mange kan hjelpe oss med å løse dette digitalt, sier han.

Kan vaksinere 10.500

Helsesjefen er svært fornøyd med at kommunen har fått noen ekstra doser denne uka. Johansen forteller at de kan vaksinere opp mot 10.500 personer i uka, men så mange doser har kommunen foreløpig ikke fått.

- Vi er klare, sier han.

Nå håper han også at så mange som mulig ønsker å ta vaksinen.

- Det er frivillig å la seg vaksinere, men vi håper alle som blir anbefalt vaksinen tar den. Det er den eneste måten å komme seg ut av pandemien, sier helsesjefen.

Les mer om koronavaksinasjonen her.