Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv om korona

>Ber helsearbeidere unngå å reise til andre land nå, hvis det ikke er helt nødvendig

Innhold

Ber helsearbeidere unngå å reise til andre land nå, hvis det ikke er helt nødvendig

07.08.2020 av Ole Christian Foss

Jobber du innen helse og i direkte kontakt med pasienter/brukere, ber helsesjef Øivind Werner Johansen deg om ikke å reise til utlandet.

- Bakgrunnen for at jeg ber helsepersonell som jobber pasientnært om å holde seg i Norge, er økende smitte både i landet vårt og i andre land. Flere av de mindre utbruddene vi har hatt i Norge den senere tid kan spores til smitte fra naboland/grønne land, sier han. 
- Vi ønsker ikke en ny situasjon med nedstengning av samfunnet, og derfor må alle ta ansvar for å unngå det, sier Werner Johansen.

Tester alle

Helsesjefen legger til at de fleste land har høyere smitte enn Norge, også de såkalt grønne landene som ikke krever karantene.
Likevel har Sarpsborg kommune nå opplyst at alle helsearbeidere som har vært i grønne land/områder også skal testes før de kan jobbe.
- Det krever mye ressurser når mange medarbeidere skal testes for Covid-19, og dette går utover kapasiteten vår, sier helsesjefen.

Unngå reiser ut av landet

Nå ber han helsepersonell som jobber i kommunen om å tenke seg godt om før de legger ut på reise.

- Jeg håper hver enkelt tenker seg nøye om før man legger ut på reise til andre land. Dersom reisen er helt nødvendig er det viktig å overholde smittevernreglene, men min mening er at helsearbeidere i Sarpsborg kommune bør unngå å krysse grensen - uavhengig av om det er snakk om lengre eller kortere fritidsreiser, eller handleturer til Sverige, avslutter han.